О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

 

Номер . . . . . . . . . . .    Година 2016                        Град Велики Преслав

 

Великопреславският районен съд                                      четвърти  състав

На 07 (седми) март                                                                   Година 2016

В закрито съдебно заседание, в следния състав:

 

                                                                           Председател Дияна Петрова

Секретар . . . . . . . . . . . . . . . .,

Прокурор . . . . . . . . . . . . . . .,

като разгледа докладваното от съдия Дияна Петрова

гражданско дело номер 218 по описа за 2015 година,

за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството по делото е образувано по повод предявени  обективно кумулативно съединени искове с правно основание чл.327, ал.1 от ТЗ вр. с чл.318, ал.1 от ТЗ вр. с чл.79, ал.1, предл.1-во ЗЗД и чл.309а, предл.1-во от ТЗ от „СИ ОИЛ 11“ООД, ЕИК ........, със седалище и адрес на управление ***, представлявано по закон от М.А.К. в качеството й на управител, представлявано по пълномощие от адв.К.П. от ШАК срещу „М.1.“ООД, ЕИК ......., със седалище и адрес на управление ***, представлявано по закон от Е.К.Я..

            С определение от 07.09.2016 г., постановено в съдебно заседание е спряно производството по делото на осн.чл.231, ал.1 от ГПК.

На 07.03.2016 г. е постъпила молба от пълномощника на ищеца, в която се съдържа волеизявление за оттегляне на предявената претенция и моли производство да бъде прекратено.

Съдът, като взе предвид депозираната от ищцовата страна молба, както и че към настоящият момент не е необходимо съгласието на ответника, предвид спирането на производството и непровеждане на първо заседание по делото, намира, че производството по предявените искове следва да бъде прекратено, поради десезиране на настоящия съд.

 

            О П Р Е Д Е Л И:

 

 

На основание чл. 232 ГПК, ПРЕКРАТЯВА производството по гражданско дело №218 по описа за 2015 г. на ВПРС, образувано по предявени обективно кумулативно съединени искове с правно основание чл.327, ал.1 от ТЗ вр. с чл.318, ал.1 от ТЗ вр. с чл.79, ал.1, предл.1-во ЗЗД и чл.309а, предл.1-во от ТЗ от „СИ ОИЛ 11“ООД, ЕИК ........, със седалище и адрес на управление ***, представлявано по закон от М.А.К. в качеството й на управител, представлявано по пълномощие от адв.К.П. от ШАК срещу „М.1.“ООД, ЕИК ......., със седалище и адрес на управление ***, представлявано по закон от Е.К.Я., ПОРАДИ ОТТЕГЛЯНЕ НА ИСКА.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване с частна жалба пред Шуменски окръжен съд в едноседмичен срок от получаване на съобщението за постановяването му.   

 

                                                                                              Районен съдия::