П Р О Т О К О Л  №7

 

10.03.2016г., гр.Велики Преслав

 

Районен съд - Велики Преслав                                                                       Първи състав

На десети март, през две хиляди и шестнадесета година

В публично съдебно заседание, в следния състав:

 

    Председател: Мирослав Марков

                 Съд. заседатели:1. П.К.

                                               2. Д.М.

                                                                                     

             

Секретар М.А.

Прокурор Калоян Вълков

Сложи за разглеждане докладваното от председателя Мирослав Марков

НОХД № 84 по описа за 2016 година                               

            

.

 

 

Съдът, като взе предвид така постигнатото споразумение между страните, счита, че същото не противоречи на закона и морала, поради което и на основание чл. 384, вр. чл. 382, ал.7 от НПК.

 

О п р е д е л и:

ОДОБРЯВА споразумението за решаване на делото в съдебното производство по НОХД № 84/2016 г. по описа на Районен съд – Велики Преслав, според което:  

Страните приемат за безспорно установено от фактическа страна, че подсъдимият Х.М.А. на неустановена дата и място, в периода от 01.01.2014 г. до 22.02.2016 г. придобил и държал в с. Методиево, обл. Шуменска, в дома си на ул. „**** № 21, огнестрелно оръжие от вида ловна гладкоцевна едноцевна пушка 12-ти калибър, с фабр. № Н 17 (произведена в Република Турция), като 18 (осемнадесет) броя огнестрелни боеприпаса 12-ти калибър и 2 (два) броя огнестрелни боеприпаса 16-ти калибър, без да има за това надлежно разрешение -  престъпление  по чл. 339, ал. 1 от НК.

Деянието е извършено умишлено, при форма на вината - пряк умисъл.

За горепосоченото деяние, на основание чл. 339, ал. 1 от НК и чл. 55, ал. 1, т.1  от НК на обвиняемия Х.М.А. с ЕГН ********** се налага наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА  за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА.

На основание чл. 66, ал.1 от НК, изпълнението на наложеното наказание СЕ ОТЛАГА за срок от ТРИ години, считано от влизане в сила на определението за прекратяване на наказателното производство.

На основание чл. 53, ал. 2, б. ”а” от НК, се отнемат в полза на държавата веществените доказателства по делото, иззети с Протокол за претърсване и изземване от 24.02.2016г., одобрен с Разпореждане № 199 по ЧНД № 74/2016 г. от 24.02.2016 г. на Районен съд – Велики Преслав, а именно – 1 (един) брой ловна гладкоцевна, едноцевна пушка, 12-ти калибър, неустановена марка, с фабричен № Н 17, произведена в Република Турция; 6 (шест) броя гилзи – от ловни огнестрелни боеприпаси, калибър 12; 2 (два) броя гилзи – от ловни огнестрелни боеприпаси, калибър 16 и 12 броя ловни огнестрелни боеприпаси, калибър 12 (боеприпасите са били използвани за нуждите на изготвената балистична експертиза) – всички вещи, оставени за съхранение в РУ- град Велики Преслав.

От престъплението, предмет на споразумението, не са причинени имуществени вреди.

            Направените по делото разноски в размер на 89,95 лв. (осемдесет и девет лева и деветдесет и пет стотинки) се възлагат в тежест на подсъдимия Х.М.А., които да се внесат по сметка на Районен съд – Велики Преслав IBAN: ***, при банка ОББ, клон В.Преслав.  

 

 

           

На основание чл. 24, ал. 3, вр. чл. 384, ал.1 вр. чл. 382, ал. 7 от НПК, ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 84/2016 г. по описа на Районен съд – Велики Преслав.

            Определението, на основание чл. 382, ал. 9 от НПК, е окончателно и съгласно чл. 384, вр. чл. 383, ал.1 от НПК има последиците на влязла в сила присъда.

 

 

                                                                                               Председател:

 

                                                                                        Съд. заседатели:1/

                                                                                          

                                                                                                                      2/

 

 

            Заседанието приключи в 14.45 часа, протоколът изготвен в с. з.

 

                                                                                                 Председател:

 

                                                                                                        Секретар: