П Р О Т О К О Л

гр. Велики Преслав, 26.04.2016 година

 

 

РАЙОНЕН СЪДВЕЛИКИ ПРЕСЛАВ, ПЪРВИ СЪСТАВ в публично съдебно заседание проведено на двадесет и шести април през две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: МИРОСЛАВ МАРКОВ

 

при участието на секретаря М.А. сложи за разглеждане гражданско дело № 530 по описа за 2015 година, докладвано от съдията.

 

 

След спазване разпоредбата на чл. 142, ал. 1, пр. ІІ от ГПК, на именното повикване в 14,30 часа се явиха:

 

Ищцата З.Ш.М., редовно уведомена, не се явява, представлява се от адвокат Г.И. от ШАК, редовно упълномощен и приет от съда от преди.

Ответникът А.Е.М., редовно уведомен, не се явява.

 

 

Адв. И. : Представям молба от името на моята доверителка, с която правим отказ от иска, ведно със заверен препис от Нотариален акт за дарение, тъй като имотът е прехвърлен от страна на ответника на моята доверителка и на практика няма правен интерес от продължаване на делото. Моля същото да бъде прекратено.

 

 

 

СЪДЪТ, с оглед становището на процесуалният представител на ищеца и така представената молба в днешно съдебно заседание за отказ от иска намира, че са изпълнени условията на чл. 233 от ГПК и делото следва да бъде прекратено, поради което

О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРЕКРАТЯВА производство по Гр.д. № 530/2015 г. по описа на Районен съд – Велики Преслав по депозирана в съда искова молба от З.Ш.М. с ЕГН ********** *** против А.Е.М. с ЕГН ********** *** с правно основание чл. 227, б.“в“ от ЗЗД, поради отказ от иска на основание чл. 233 от ГПК.

Настоящото определение подлежи на обжалване в 7-дневен срок от днес пред Окръжен съд – Шумен.

 

 

Съдебното заседание приключи в 14:35 часа.

 

 

 

                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

СЕКРЕТАР: