П Р И С Ъ Д А

 

                      9                   

 

18.04.2016г., гр.Велики Преслав

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Районен съд – Велики Преслав, I-ви състав,

На осемнадесети април през  две хиляди и шестнадесета година

В публично заседание  в следния състав:

Председател: Мирослав Марков

Секретар: М.А.

Като разгледа докладваното от председателя

Наказателно дело от частен характер № 268 по описа за 2015г.

 

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА Р.А.Х. с ЕГН **********, роден в гр.Горна Оряховица, обл.Велики Търново, с постоянен адрес ***, български гражданин, със средно образование, женен, неосъждан,

ЗА ВИНОВЕН В ТОВА, че на 19.01.2015г. в гр.Велики Преслав, обл. Шумен, причинил на Ю.Е.Ю. лека телесна повреда, изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота /контузия на главата, мозъчно сътресение, контузия на шията и контузия на крайниците/ - престъпление по чл.130, ал.1 от НК и на основание чл.305, ал.5 от НПК и чл.78а, ал.1 от НК го ОСВОБОЖДАВА ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ, като му налага административно наказание “ГЛОБА” в размер на 1000/хиляда/ лева.

ОСЪЖДА Р.А.Х. с ЕГН **********  да заплати сумата от 600 /шестстотин/ лева на Ю.Е.Ю., като уважена част от предявения граждански иск за неимуществени вреди, ведно със законната лихва върху сумата до окончателното й изплащане, считано от 19.01.2015г.

Отхвърля гражданският иск предявен от частния тъжител за неимуществени вреди в останалата му част до пълния предявен размер.

ОСЪЖДА Р.А.Х. с ЕГН ********** да заплати държавна такса в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Велики Преслав върху уважения размер на гражданския иск в размер на 50.00 лв.

На основание чл.189, ал.3 от НПК, ОСЪЖДА Р.А.Х. с ЕГН ********** да заплати сумата от 904.70 /деветстотин и четири лева и седемдесет стотинки/ лева на частния тъжител за направените от него разноски, включително за адвокатско възнаграждение.

 Присъдата подлежи на обжалване пред Шуменския окръжен съд  в 15-дневен срок от днес.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: