П  Р  И  С  Ъ  Д  А

 

 

Номер . . .7 . . . . . . . .                                          Година 2016                         Град Велики Преслав

 

В   И М Е Т О   НА   Н А Р О Д А

 

Великопреславският районен съд                                                 трети  състав

На 07 (седми) април                                                                           Година 2016

В публично съдебно заседание, в следния състав:

              Председател Стоян Момов

Секретар М.В.,

Прокурор . . . . . . . . . . . . . . .,

като разгледа докладваното от съдия С. Момов

наказателно дело от частен характер номер 297 по описа за 2015 година,

 

П  Р  И  С  Ъ  Д  И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимата К.Й.С. - родена на *** ***, български гражданин, с постоянен и настоящ адрес:***, с начално образование, омъжена, с ЕГН **********, неосъждана,   ЗА НЕВИННА в това, че на 28.07.2015 г., в гр. Велики Преслав, обл. Шумен, в дома си на ул. „****, причинила на Ф.С.А. с ЕГН ********** ***, лека телесна повреда, изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота – престъпление по чл. 130, ал. 1 от НК и на основание чл. 304 от НПК, Я ОПРАВДАВА.

            ОТХВЪРЛЯ предявеният от Ф.С.А. с ЕГН ********** ***, срещу подсъдимата К.Й.С. с ЕГН **********, граждански иск с правно основание чл. 45 вр. чл. 52 от ЗЗД, с цена 1500 лв., представляваща обезщетение за причинени на 28.07.2015 г. неимуществени вреди с престъпление по чл. 130, ал. 1 от НК, ведно със законната лихва, на осн. чл. 84, ал. 3 от ЗЗД, считано от 28.07.2015 г., до окончателното изплащане, като неоснователен и недоказан.

            На основание чл. 190, ал. 1 от НПК, ОСЪЖДА частния тъжител и граждански ищец Ф.С.А., да заплати в полза на бюджета на съдебната власт, по сметка на Районен съд гр. Велики Преслав държавна такса върху цената на отхвърления граждански иск, в размер на 60,00 лв. (шестдесет лева) и 5,00 лв. (пет лева) държавна такса за служебно издаване на изпълнителен лист.

            На основание чл. 190, ал. 1 от НПК, ОСЪЖДА частния тъжител Ф.С.А. да заплати на подсъдимата К.Й.С. направените от последната разноски по делото в размер на 300,00 лв. (триста лева).

Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок от днес, пред Окръжен съд гр. Шумен.

 

 

                                                                          Районен съдия: