П Р О Т О К О Л №21

 

 

Година 2016                                                                                     Град Велики Преслав

Великопреславският районен съд                                             трети  състав

На 22 (двадесет и втори) април                                                  Година 2016

В публично съдебно заседание, в следния състав:

                                                                                   Председател ****

 

 

 

Съдът, като взе предвид така постигнатото споразумение между страните, счита, че същото не противоречи на закона и морала, поради което и на основание чл. 384 вр. чл. 382, ал. 7 от НПК

О п р е д е л и:

            ОДОБРЯВА споразумението за частично решаване на делото в съдебното производство по НОХД № 66/2016 г. по описа на Р.с.г.В.П. според което страните:

1) А.А. – адвокат от ШАК, в качеството му на защитник на подсъдимия К.Г.Д. – роден на *** ***, български гражданин, с постоянен и настоящ адрес:***, с начално образование, неженен, с ЕГН **********, осъждан и 2) **** – районен прокурор при ВПРП,

 

1. Приемат за безспорно установено от фактическа страна, че подсъдимият К.Г.Д. с ЕГН **********, на 08.08.2015 г., около 05,00 часа, в гр. Върбица, обл. Шумен, на публично място, в бензиностанция „Роу Бак" гр. Върбица, в съучастие като съизвършител с Д.М.Д. ***, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – нанесъл удари по тялото и главата на Б.А.Б. ***, с което осъществил от обективна страна състава на престъплението по чл. 325, ал. 1 вр. чл. 20, ал. 2 от НК.

Деянието е извършено виновно при форма на вината – пряк умисъл.

За горепосоченото деяние, на основание чл. 325, ал. 1 вр. чл. 20, ал. 2 от НК и чл. 55, ал. 1, т. 2, б. „б“ от НК, на подсъдимия К.Г.Д., се налага наказание ПРОБАЦИЯ.

На основание чл. 42а, ал. 2, т. 6 и чл. 42а, ал. 3, т. 3 от НК, на подсъдимия К.Г.Д. с ЕГН ********** СЕ ОПРЕДЕЛЯ ПРОБАЦИОННА МЯРКА „БЕЗВЪЗМЕЗДЕН ТРУД В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО” с продължителност 320 (ТРИСТА И ДВАДЕСЕТ) ЧАСА ГОДИШНО за ЕДНА ГОДИНА.

На основание чл. 42а, ал. 4 вр. чл. 42а, ал. 2, т. 1 и 2 от НК и чл. 42а, ал. 3, т. 1 от НК, на подсъдимия К.Г.Д. с ЕГН ********** СЕ ОПРЕДЕЛЯТ ПРОБАЦИОННИ МЕРКИ „ЗАДЪЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ ПО НАСТОЯЩ АДРЕС” с продължителност ЕДНА ГОДИНА и периодичност на явяване и подписване пред пробационния служител или определено от него лице два пъти седмично, и „ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПЕРИОДИЧНИ СРЕЩИ С ПРОБАЦИОНЕН СЛУЖИТЕЛ” с продължителност ЕДНА ГОДИНА.

2. Страните приемат за безспорно установено от фактическа страна, че подсъдимият К.Г.Д. с ЕГН **********, на 08.08.2015 г., около 05,30-06,00 ч, в гр. Върбица, обл. Шумен, на публично място – на ***, в съучастие като съизвършител с Д.М.Д., А.М.Д. и Г.Д.М. ***, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – отправяне на псувни и закани към живущите на *** - изрази от вида на „...да те еба в гъза, хубаво да ти стане..." - употребен спрямо К.И.К. ***, „...само да те срещна на улицата и виж какво ще ти се случи, сега влизаме с дъски, а втори път с пет литра бензин..." - употребен спрямо И.К.А. ***, действия изразяващи се в нанасяне на удари по тялото на М.И.К. ***, както и действия, изразяващи се в унищожаване и повреждане на стъкла на прозорци с размери 43/98,5 см на стойност 15,20 лв., стъкла на прозорец с размери 2x36/74 см на стойност 9,60 лв. и 2x36/36 см. на стойност 4,70 лв. и дворна врата, направена от дъски и винкели с размери 87/140 см. на стойност 60,00 лв. - всичко на обща стойност 89,50 лв., монтирани за жилище, намиращо се на административен адрес ***, ползвано от И.К.А. ***, изразяващи се в унищожаване и повреждане на предно панорамно стъкло на стойност 130,00 лв., заден ляв стоп на стойност 26,00 лв., дясно странично огледало с пластмасово тяло на стойност 18,00 лв., както и причиняване на вдлъбнатини по предна дясна врата и задна лява врата на стойност 130,00 лв. и извадена буферна броня на стойност 10,00 лв. - всичко на обща стойност 314,00 лв., монтирани за товарен автомобил „Форд Транзит", с рег. № *, собственост на Д.М.С. от с. Б. и ползван от Б.Е.Б. ***, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителни дързост и цинизъм с което от обективна страна осъществил състава на престъплението по чл. 325, ал. 2 вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК.

Деянието е извършено виновно при форма на вината – пряк умисъл.

За горепосоченото деяние, на основание чл. 325, ал. 2 вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК и чл. 55, ал. 1, т. 2, б. „б“ от НК, на подсъдимия К.Г.Д., се налага наказание ПРОБАЦИЯ.

На основание чл. 42а, ал. 2, т. 6 и чл. 42а, ал. 3, т. 3 от НК, на подсъдимия К.Г.Д. с ЕГН ********** СЕ ОПРЕДЕЛЯ ПРОБАЦИОННА МЯРКА „БЕЗВЪЗМЕЗДЕН ТРУД В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО” с продължителност 320 (ТРИСТА И ДВАДЕСЕТ) ЧАСА ГОДИШНО за ДВЕ ПОРЕДНИ ГОДИНИ.

На основание чл. 42а, ал. 4 вр. чл. 42а, ал. 2, т. 1 и 2 от НК и чл. 42а, ал. 3, т. 1 от НК, на подсъдимия К.Г.Д. с ЕГН ********** СЕ ОПРЕДЕЛЯТ ПРОБАЦИОННИ МЕРКИ „ЗАДЪЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ ПО НАСТОЯЩ АДРЕС” с продължителност ЕДНА ГОДИНА и периодичност на явяване и подписване пред пробационния служител или определено от него лице два пъти седмично, и „ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПЕРИОДИЧНИ СРЕЩИ С ПРОБАЦИОНЕН СЛУЖИТЕЛ” с продължителност ЕДНА ГОДИНА.

3. На основание чл. 381, ал. 8 от НПК вр. чл. 23, ал. 1 от НК, за престъпленията по настоящото споразумение, на подсъдимия К.Г.Д. с ЕГН **********, се определя ОБЩО НАКАЗАНИЕ ПРОБАЦИЯ.

На основание чл. 42а, ал. 2, т. 6 и чл. 42а, ал. 3, т. 3 от НК, по така определеното на подсъдимия К.Г.Д. с ЕГН ********** общо наказание, СЕ ОПРЕДЕЛЯ ПРОБАЦИОННА МЯРКА „БЕЗВЪЗМЕЗДЕН ТРУД В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО” с продължителност 320 (ТРИСТА И ДВАДЕСЕТ) ЧАСА ГОДИШНО за ДВЕ ПОРЕДНИ ГОДИНИ.

На основание чл. 42а, ал. 4 вр. чл. 42а, ал. 2, т. 1 и 2 от НК и чл. 42а, ал. 3, т. 1 от НК, по така определеното на подсъдимия К.Г.Д. с ЕГН ********** общо наказание СЕ ОПРЕДЕЛЯТ ПРОБАЦИОННИ МЕРКИ „ЗАДЪЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ ПО НАСТОЯЩ АДРЕС” с продължителност ЕДНА ГОДИНА и периодичност на явяване и подписване пред пробационния служител или определено от него лице два пъти седмично, и „ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПЕРИОДИЧНИ СРЕЩИ С ПРОБАЦИОНЕН СЛУЖИТЕЛ” с продължителност ЕДНА ГОДИНА.

Причинените с престъпленията – предмет на обвинението по настоящото наказателно производство имуществени вреди са възстановени изцяло на пострадалите.

            Веществени доказателства по делото няма приложени.

            Направените по делото разноски в частта им по обвинението срещу подсъдимия К.Д. в размер на 15,00 лв. се възлагат в тежест на подсъдимия К.Д., който следва да ги заплати в полза на държавата, по сметка на Областна дирекция на МВР гр. Шумен.

 

 

На основание чл. 24, ал. 3 вр. чл. 384 вр. чл. 382, ал. 7 от НПК, ПРЕКРАТЯВА ЧАСТИЧНО наказателното производство по НОХД № 66/2016 г. по описа на ВПРС, В ЧАСТТА МУ по обвиненията по чл. 325, ал. 1 вр. чл. 20, ал. 2 от НК и по чл. 325, ал. 2 вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК срещу подсъдимия К.Г.Д..

            Определението е окончателно и съгласно чл. 384 вр. чл. 382, ал. 1 от НПК, има последиците на влязла в сила присъда.

 

 

                                                          Районен съдия:

 

 

 

            Като съобрази постановените в настоящото съдебно производство определения за частично решаване на делото в съдебното производство, както и предаването на съд на подсъдимия К.Д. и по обвинение за престъпление по чл. 170, ал. 2 вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК, по което споразумение не е внасяно в съда, съдът констатира, че е налице отрицателната предпоставка по чл. 29, ал. 1, т. 1, б. „б” от НПК – непозволяваща по-нататъшното участие на съдия **** в състава на съда, разглеждащ настоящото дело.

            Ето защо и на осн. чл. 31, ал. 1 вр. чл. 29, ал. 1, т. 1, б. „б” от НПК, съдът

О п р е д е л и:

            ОТСТРАНЯВА съдия **** от участие в състава на съда, разглеждащ НОХД № 66/2016 г. по описа на ВПРС, поради участие в състава, постановил на 14.04.2016 г. и на 22.04.2016 г. определения за частично решаване на делото в съдебното производство.

            Делото, незабавно след привеждане в изпълнение на определението от 22.04.2016 г. за одобряване на споразумението за частично решаване в съдебното производство, ДА СЕ ДОКЛОДВА за определяне на друг съдия-докладчик.

 

                                                          Районен съдия:

 

 

 

            Заседанието приключи в 10,30 часа, протоколът изготвен в с.з.

 

 

 

                                                                                              Районен съдия:

 

                                                                                                        Секретар: