П Р И С Ъ Д А

 

11

 

10.05.2016г., гр.Велики Преслав

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Районен съд – Велики Преслав, I-ви състав

На десети май през две хиляди и шестнадесета година

В публично заседание  в следния състав:

 

Председател:  Мирослав Марков

Съдебни заседатели:  1. Н.Н.

                           2. Д.М.

Секретар: М.А.

Прокурор: К.Вълков

Като разгледа докладваното от районния съдия

Наказателно дело от общ характер №77 по описа за 2016г.

 

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА М.М.Д. с ЕГН **********,***, с постоянен адрес:***, български гражданин, с начално образование, неженен, осъждан,

ЗА ВИНОВЕН в това, че на неустановена дата в периода от 01.12.2014г. до 26.06.2015г. в с.Миланово, обл.Шумен, отнел чужди движими вещи /1бр.дрелка, 2бр.килими, 1бр.прожектор, телена оградна мрежа, сателитна антена, риболовни принадлежности и др.вещи/ на обща стойност 399.00 лв. от владението на Р.М.П., без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои,  деяние извършено при условие на повторност и чрез разрушаване и повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот - престъпление по  чл.195, ал.1, т.3 и т.7, вр. с чл.194, ал.1 от НК, поради което и на основание чл.58а, ал.4 от НК, във вр. с  чл.55, ал.1, т.1 от НК му определя наказание 6 /шест/ месеца „лишаване от свобода”.

На основание чл.61, т.2, във вр. с чл.60, ал.1 от ЗИНЗС определя първоначален “строг” режим на изтърпяване на наказанието в затвор или затворническо общежитие от закрит тип.

На основание чл.189, ал.3 от НПК, осъжда М.М.Д., да заплати в полза на държавата направените деловодни разноски, по обвинението, по което е признат за виновен в размер на 50,00 лв., както и държавна такса за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист.

На основание чл.111 от ГПК да се върнат на собственика Р.М.П.: бял спинингов прът за риболов, рибарска макара и сателитна антена тип „чиния“ с „око“ с логото на „Виваком“, описани като веществени доказателства в заключителната част на обвинителния акт.

 

          Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок от днес пред Окръжен съд град Шумен.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

                                                           

                                        СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

 

                                                                             2.