П Р О Т О К О Л  № 25

 

Година 2016                                                                                       Град Велики Преслав

Великопреславският районен съд                                              ІV състав

На 09 (девети) май                                                                           Година 2016

в публично съдебно заседание, в следния състав:

Председател: Дияна Петрова

 

Секретар: И.Д.

Прокурор: Калоян Вълков

Сложи за разглеждане докладваното от съдия Дияна Петрова

НОХД № 103 по описа за 2016 година.

 

На именното повикване в 14.30 часа се явиха:

За ВПРП, ред. приз., се явява районен прокурор Калоян Вълков.

Подсъдимият С.Н.С., ред. приз., се явява лично и с адв. В.Б. от ШАК, редовно назначен на досъдебното производство.

 

---- --- ---

 

Съдът, като взе предвид така постигнатото споразумение между страните, счита, че същото не противоречи на закона и морала, поради което и на основание чл.384 вр. с чл. 382, ал.7 от НПК.

О п р е д е л и:

ОДОБРЯВА споразумението за решаване на делото в съдебното производство по НОХД № 103/2016 г. по описа на ВПРС, според което:

Страните приемат за безспорно установено от фактическа страна, че подсъдимия С.Н.С. за времето от 01.08.2015г. до 14.12.2015г. в с. Кочово, обл. Шумен, в дом на административен адрес ***, сам осъществил неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, собственост на „Енерго-Про“ ЕАД- гр. Варна, като използвал за целта мостов проводник тип „ПВММ“ със сечение 2х6 кв.мм., който захранвал жилището му с електрическа енергия „заобикаляйки“ търговското средство за нейното измерване, с което създал условия за непълното отчитане на потребената от него такава - престъпление по чл. 234“в“, ал.1 от НК.

Деянието е извършено виновно при форма на вина – пряк умисъл.

За горепосоченото деяние, на основание чл. 234 „в“, ал. 1 от НК и чл. 54, ал.1 от НК и чл.55, ал.3 от НК, на подсъдимия С.Н.С., се налага наказание “Лишаване от свобода” за срок от 3 /ТРИ/ МЕСЕЦА.

На основание чл.66 от НК, изпълнението на така определеното наказание се отлага за срок от ТРИ години.

С престъплението, предмет на споразумението не са причинени съставомерни имуществени вреди, причинените несъставомерни такива са възстановени.

На основание чл. 53, ал. 1, б. „а“ от НК, СЕ ОТНЕМАТ в полза на държавата, приложените веществени доказателства – 1бр. мостов проводник с дължина 5м, сечение 2х6 кв.мм в едно с автоматичен прекъсвач, иззети с протокол за оглед на местопроизшествие от 14.12.2015 г., на съхранение в склада на РУ-В.Преслав.

Направените по делото разноски в размер на 154,55 лв. се възлагат на подсъдимия С.Н.С., които да се внесат по сметка на ВПРС.

 

На основание чл. 24, ал. 3, вр. чл. 384 вр. с чл. 382, ал. 7 от НПК, ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 103/2016 г. по описа на ВПРС.

Определението, на основание чл. 382, ал. 9 от НПК, е окончателно и съгласно чл. 383, ал. 1 от НПК, има последиците на влязла в сила присъда.

 

 

 

Районен съдия:

 

 

 

Заседанието приключи в 14.41 часа, протоколът изготвен в с.з.

 

 

                                                                                                Районен съдия:

 

           Секретар: