П Р О Т О К О Л № 26

           

 

Година 2016                                                                                     Град Велики Преслав

Великопреславският районен съд                                             трети  състав

На 11 (единадесети) май                                                              Година 2016

В публично съдебно заседание, в следния състав:

                                                                                   Председател  Стоян Момов

Секретар М.В.

Прокурор Мая Големанова,

Сложи за разглеждане докладваното от съдия Стоян Момов

наказателно дело от общ характер номер 142 по описа за 2016 година.

 

 

На именното повикване в 11,00 часа се явиха:

ВПРП, редовно призована, се представлява от прокурор Мая Големанова.

Подсъдимият И.И.Х., нередовно призован, се явява лично.

Явява се, нередовно призован, защитникът – адв. К.С. от ШАК, назначен на досъдебното производство.

 

 

            ---   ---   ---

 

            Съдът, като взе предвид така постигнатото споразумение между страните, счита, че същото не противоречи на закона и морала, поради което и на основание чл. чл. 384 вр. 382, ал. 7 от НПК,

            О п р е д е л и:

            ОДОБРЯВА споразумението за решаване на делото в съдебното производство по НОХД № 142/2016 г. по описа на Районен съд гр. Велики Преслав, според което страните:

1) К.С. – адвокат от ШАК, в качеството му на защитник на подсъдимия И.И.Х., роден на *** ***, български гражданин, с постоянен и настоящ адрес:***, със средно образование, пенсионер, вдовец, с ЕГН **********, неосъждан и 2) Мая Големанова – прокурор при ВПРП,

            приемат за безспорно установено от фактическа страна, че подсъдимият И.И.Х., роден на *** ***, български гражданин, с постоянен и настоящ адрес:***, със средно образование, пенсионер, вдовец, с ЕГН **********, неосъждан, от неустановена дата през 2016 г., до 15.04.2016 г., в ***, сам, осъществил неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа собственост на „Енерго-Про Мрежи“ АД гр. Варна, като използвал за това проводник СВТ със сечение 2х6 кв. мм, с което създал условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия, с което осъществил от обективна страна състава на престъплението по чл. 234в, ал. 1 от НК.

            Деянието е извършено виновно при форма на вината – пряк умисъл.

За горепосоченото деяние, на основание чл. 234в, ал. 1 от НК и чл. чл. 54 от НК, на подсъдимия И.И.Х. с ЕГН **********, се налага наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” в размер на ЧЕТИРИ МЕСЕЦА и „ГЛОБА“ в размер на 200 (ДВЕСТА) лева.

На осн. чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание „Лишаване от свобода” СЕ ОТЛАГА за срок от ТРИ години, считано от 11.05.2016 г.

            От престъплението, предмет на настоящото споразумение не са причинени съставомерни имуществени вреди.

С приложените по делото ВЕЩЕСТВЕНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА – кабел СВТ 2х6 кв. мм с дължина 45 см, с бяла изолация, 2 бр. лустер-клеми, 1 бр. проводник СВТ 2х6 кв. мм с дължина 19 см с кафява изолация, на осн. чл. 53, ал. 1, б.“а“ от НК, се отнемат в полза на държавата.

            Направените по делото разноски в размер на 154,56 лв. – платено възнаграждение на вещо лице от бюджета на ОД на МВР гр. Шумен, се възлагат в тежест на подсъдимия И.Х., който следва да ги заплати в полза на държавата, по сметка на Областна дирекция на МВР гр. Шумен.

 

На основание чл. 24, ал. 3 вр. чл. 382, ал. 7 от НПК, ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по настоящото НОХД № 142/2016 г. по описа на Районен съд гр. Велики Преслав.

            Определението е окончателно и съгласно чл. 384 вр. чл. 382, ал. 1 от НПК, има последиците на влязла в сила присъда.

 

                                                                                                          Районен съдия:

            Великопреславският районен съд

            О п р е д е л и:

            ДА СЕ ИЗДАДЕ на адв. К.С. от ШАК удостоверение за участието му в настоящото съдебно производство с оглед определяне на възнаграждението му от НБПП.

 

 

            Съдът, като съобрази, че отнетите на основание чл. 53, ал. 1, б.„а” от НК в полза на държавата веществени доказателства по делото: кабел СВТ 2х6 кв. мм с дължина 45 см, с бяла изолация, 2 бр. лустер-клеми, 1 бр. проводник СВТ 2х6 кв. мм с дължина 19 см с кафява изолация – собственост на осъдения И.И.Х. с ЕГН **********, са с очевидно незначителна стойност, поради което е невъзможно публичният изпълнител да пристъпи към изпълнение чрез продажбата им по реда на публичната продан по ДОПК,

            О п р е д е л и:

            На основание чл. 127, ал. 2, пр. последно от Правилника за администрацията в съдилищата (ПАС),  ДА СЕ УНИЩОЖАТ по реда на чл. 128 от ПАС (чрез физическо унищожаване, отразено в протокол), отнетите с определение от 11-05.2016 г. по настоящото дело, на основание чл. 53, ал. 1, б.„а” от НК в полза на държавата веществени доказателства: кабел СВТ 2х6 кв. мм с дължина 45 см, с бяла изолация, 2 бр. лустер-клеми, 1 бр. проводник СВТ 2х6 кв. мм с дължина 19 см с кафява изолация – собственост на осъдения И.И.Х. с ЕГН **********.

            За постановеното унищожаване ДА СЕ НАПРАВИ отбелязване в книгата за веществените доказателства, водена в Районен съд гр. Велики Преслав.

 

                                                                                                          Районен съдия:

 

 

Заседанието приключи в 11,45 часа, протоколът изготвен в с.з.

 

 

                                                                                                          Районен съдия:

 

                                                                                                                     Секретар: