Р Е Ш Е Н И Е

 

28.07.2016 год.

 

Номер . . . . . . . . . . .                                  Година 2016                  Град Велики Преслав

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Великопреславският районен съд                                             четвърти състав

На 28 (двадесет и осми) юли                                            Година 2016

в закрито съдебно заседание, в следния състав:

Председател Дияна Петрова

Секретар ……………………,

Прокурор . . . . . . . . . . . . . . . .,

като разгледа докладваното от съдия Д.Петрова

гражданско дело номер 444 по описа за 2015 година,

за да се произнесе, взе предвид следното:

 

 Производство по чл.247 от ГПК.

По настоящото дело е постановено Решение № 234/16.11.2015г. влязло в сила на 15.12.2015г. Съдът като се запозна с молбата на Д“СП“-В.Преслав, констатира, че в решението по делото е допусната очевидна фактическа грешка при посочване на явилите се заинтересовани страни – Р.Т. – майка и Х.И. – баща, както и при посочване на изявлението по делото на майката. Видно от материалите по делото, обстоятелствената част на решението и от протокола от съдебното заседание, детето е с неизвестен баща и че майката се явява лично в съдебно заседание и заявява, че не може да полага грижи за детето.

            Предвид изложеното, съдът намира че в първа страница на решението относно явилите се заинтересовани страни и изявлението на майката, следва да бъде допусната исканата поправка на очевидна фактическа грешка от Д“СП“-В.Преслав.

Водим от горното съдът,

 

Р    Е    Ш    И  :

 

ДОПУСКА ПОПРАВКА на допусната в   постановеното по гр.д. №444/2015 г. по описа на  ВПРС,  Решение №234/16.11.2015г., влязло в сила на 15.12.2015г.,  очевидна фактическа грешка, а именно в първа страница от решението по отношение на явилите се заинтересовани страни, както следва:

Д”СП” Велики Преслав, редовно призовани, не изпращат представител.

Дом за медико - социални грижи за деца гр.Шумен ,редовно призовани, не изпращат представител.

Заинтересованата страна – Р.Т. – майка – редовно призована се явява лично и заявява, че не може да се грижи за детето си.

Заинтересована  страна -  И.П. – редовно призована, явява се лично и заявява, че желае детето да бъде настанено в нейното   семейство за отглеждане и ще се грижи за него, както го  прави и в момента.

Заинтересована  страна -  С. К. – редовно призован, явява се лично и заявява, че желае детето да бъде настанено в неговото   семейство за отглеждане и ще се грижат за него.

              Настоящото решение представлява неразделна част от Решение № 234/16.11.2015г.постановено по гр.д.№444/2015 г. по описа на Великопреславски районен съд.

РЕШЕНИЕТО подлежи на въззивно обжалване пред Шуменски окръжен съд, в двуседмичен срок от връчването му на страните.

Препис от настоящото решение да се връчи на страните по делото, заедно със съобщението за постановяването му на основание чл. 7, ал. 2 ГПК.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ :