П Р О Т О К О Л  №43

           

 

Година 2016                                                                                                 Град Велики Преслав

Великопреславският районен съд                                                        трети  състав

На 04 (четвърти) юли                                                                                Година 2016

В публично съдебно заседание, в следния състав:

                                                                                              Председател Стоян Момов

Секретар М.В.

Прокурор ****,

Сложи за разглеждане докладваното от съдия  Момов

наказателно дело от общ характер номер 147 по описа за 2016 година.

 

 

           

 

            Съдът, като взе предвид така постигнатото споразумение между страните, счита, че същото не противоречи на закона и морала, поради което и на основание чл. 384 вр. чл. 382, ал. 7 от НПК

            О п р е д е л и:

ОДОБРЯВА споразумението за решаване на делото в съдебното производство по НОХД № 147/2016 г. по описа на Р.с.г.В.П. според което страните:

1) Ж.Ж. – адвокат от ШАК, в качеството му на защитник на подсъдимия Д.А.К., роден на *** ***, български гражданин, с постоянен и настоящ адрес:***, с основно образование, женен, с ЕГН **********, неосъждан и 2) **** – прокурор в Р.п.г.В.П.

            приемат за безспорно установено от фактическа страна, че подсъдимият Д.А.К., роден на *** ***, български гражданин, с постоянен и настоящ адрес:***, с основно образование, женен, с ЕГН **********, неосъждан, на 25.04.2016 г., около 00,05 часа, в с. Нова Бяла река, обл. Шумен, на ул. „****“, до дом № 18, в посока с. Бяла река, обл. Шумен, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил „Ланд Ровър“, модел „Фрилендър“, с рег. № ****, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда – 2,29 на хиляда, установено по надлежния ред, с което осъществил от обективна страна състава на престъплението по чл. 343б, ал. 1 от НК.

            Деянието е извършено виновно при форма на вината – пряк умисъл.

            За горепосоченото деяние, на основание чл. 343б, ал. 1 от НК и чл. 381, ал. 4 от НПК вр. чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК, на подсъдимия Д.А.К., се налагат наказания „Лишаване от свобода” в размер на ОСЕМ МЕСЕЦА и „ГЛОБА“ в размер на 400 лв. (четиристотин лева).

            На основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание „Лишаване от свобода“ СЕ ОТЛАГА за срок от ТРИ години, считано от 04.07.2016 година.

            На основание чл. 343г вр. чл. 343б, ал. 1, вр. чл. 37, ал. 1, т. 7 от НК, на подсъдимия Д.А.К. се налага наказание „Лишаване от право да управлява моторно превозно средство” за срок от ДВАНАДЕСЕТ МЕСЕЦА.

            На основание чл. 59, ал. 2 вр. ал. 1, т. 1 от НК, от така определеното наказание „Лишаване от свобода” СЕ ПРИСПАДА времето, през което подсъдимият Д.А.К. е бил задържан за срок до 24 часа на осн. чл. 72, ал. 1, т. 1 от ЗМВР във връзка с престъплението по настоящото дело, считано от 01,48 часа на 25.04.2016 г., до 13,40 часа на 25.04.2016 година.

 

            От престъплението, предмет на обвинението по настоящото наказателно производство не са причинени съставомерни имуществени вреди.

По делото не са приложени предмети и книжа като веществени доказателства.

Направените по делото разноски в размер на 146,92 лв. – платени възнаграждения на вещи лица от бюджета на ОД на МВР гр. Шумен, се възлагат в тежест на подсъдимия Д.А.К., който следва да ги заплати в полза на държавата, по сметка на Областна дирекция на МВР гр. Шумен.

 

            На основание чл. 24, ал. 3 вр. чл. 384, вр. чл. 382, ал. 7 от НПК, ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по настоящото НОХД № 147/2016 г. по описа на Р.с.г.В.П.

            Определението е окончателно и съгласно чл. 384 вр. чл. 382, ал. 1 от НПК, има последиците на влязла в сила присъда.

 

                                                                                                          Районен съдия:

 

            Р.с.г.В.П.

О п р е д е ли:

ДА СЕ ИЗДАДЕ на всеки от пострадалите М.М., М.М. и Д.П. заверен препис от протокола за настоящото съдебно заседание.

 

 

            Заседанието приключи в 15,45 часа, протоколът изготвен в с.з.

 

 

                                                                                                          Районен съдия:

 

                                                                                                                    Секретар: