П Р О Т О К О Л  №42

           

 

Година 2016                                                                                     Град Велики Преслав

Великопреславският районен съд                                             трети  състав

На 04 (четвърти) юли                                                                    Година 2016

В публично съдебно заседание, в следния състав:

                                                                                   Председател  Стоян Момов

Секретар М.В.

Прокурор ****,

Сложи за разглеждане докладваното от съдия Стоян Момов

наказателно дело от общ характер номер 255 по описа за 2016 година.

 

 

 

 

Съдът, като взе предвид така постигнатото споразумение между страните, счита, че същото не противоречи на закона и морала, поради което и на основание чл. 382, ал. 7 от НПК

О п р е д е л и:

            ОДОБРЯВА споразумението за решаване на делото в досъдебното производство по БП (ДП) № 208/2016 г. по описа на РУ гр. Велики Преслав при О.н.М.г.Ш. според което страните:

1) В.Б. – адвокат от ШАК, в качеството му на защитник на обвиняемия С.С.А. с ЕГН ********** *** и 2) **** – прокурор при ВПРП,

            ПРИЕМАТ за безспорно установено от фактическа страна, че обвиняемият С.С.А. – роден на *** ***, български гражданин, с постоянен и настоящ адрес:***, с основно образование, неженен, с ЕГН **********, осъждан, на 21.06.2016 г. в гр. Смядово, обл. Шумен, отнел чужди движими вещи не били под постоянен надзор: 3 бр. метални кофи с вместимост по 10 литра на обща стойност 25,80 лв. (двадесет и пет лева и осемдесет стотинки), собственост на „Кънстракшън груп“ ЕООД гр. Шумен, от владението на съответното длъжностно лице – **** – технически ръководител на строеж, без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои – кражба, представляваща опасен рецидив – престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 2 вр. чл. 195, ал. 1, т. 2, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б.„а” и б.„б” от НК.

            Деянието е извършено виновно при форма на вината – пряк умисъл.

        За горепосоченото деяние, на основание чл. 196, ал. 1, т. 2 вр. чл. 195, ал. 1, т. 2, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б.„а” и б.„б” от НК и чл. 381, ал. 4 от НПК вр. чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК, на обвиняемия С.С.А. се налага наказание “ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” в размер на ЧЕТИРИ МЕСЕЦА.

            На основание чл. 60, ал. 1 от ЗИНЗС вр. § 3, ал. 1, т. 1 от ДР на ЗИНЗС и чл. 61, т. 2 от ЗИНЗС, се определят първоначално настаняване в затвор или затворническо общежитие от закрит тип и първоначален строг режим за изтърпяване на наказанието.

            Причинените от престъплението имуществени вреди са възстановени изцяло на пострадалия.

По делото не са приложени предмети и книжа като веществени доказателства.

            Направените по делото разноски в размер на 60,00 лв. – платено възнаграждение на вещото лице от бюджета н.О.н.М.г.Ш. се възлагат в тежест на обвиняемия С.С.А., който следва да ги заплати в полза на държавата, по сметка на Областна дирекция на МВР гр. Шумен.

 

            На основание чл. 24, ал. 3 вр. чл. 382, ал. 7 от НПК, ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по досъдебно производство (БП) № 208/2016 г. по описа на РУ гр. Велики Преслав при О.н.М.г.Ш.

            Н. основание чл. 24, ал. 3 вр. чл. 382, ал. 7 от НПК, ПРЕКРАТЯВА съдебното производство по настоящото НОХД № 255/2016 г. по описа на ВПРС.

            Определението е окончателно и съгласно чл. 382, ал. 1 от НПК, има последиците на влязла в сила присъда.

 

Районен съдия:

 

 

            Съдът, на основание чл. 382, ал. 10 от НПК,

О п р е д е л и:

            ДА СЕ СЪОБЩИ за определението за решаване на делото на ощетеното юридическо лице – чрез длъжностното лице Антония Радева (л. 6 ДП).

 

 

            Заседанието приключи в 10,25 часа, протоколът изготвен в с.з.

 

 

                                                                                               Районен съдия:

 

 

                                                                                                        Секретар: