О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

 

Номер . . . . . . . . . . .    Година 2016                        Град Велики Преслав

 

 

Великопреславският районен съд                                      четвърти  състав

На 01 (първи) август                                                                Година 2016

В закрито съдебно заседание, в следния състав:

                                                                           Председател Дияна Петрова

Секретар . . . . . . . . . . . . . . . .,

Прокурор . . . . . . . . . . . . . . .,

като разгледа докладваното от съдия Дияна Петрова

гражданско дело номер 230 по описа за 2016 година,

за да се произнесе, взе предвид следното:

 

В производството по настоящото дело съдът е сезиран с иск да делба на недвижими имоти находящи се в с.Маломир, общ.Върбица, обл.Шумен от Ю.М. Йонуз и Р.Н.Х. - лично и като пълномощник на С.Н.М..

По делото на ищците Ю.М. Йонуз и Р.Н.Х. са назначени процесуални представители на  основание чл. 23, ал.3 вр. чл. 21, т. 3 от Закона за правната помощ вр. чл. 95, ал. 2 от ГПК.

Исковата молба е оставена без движение на осн.чл.129, ал.2 от ГПК, като срокът за изправяне на нередовностите е удължен от съда до 28.08.2016 г.

На 29.07.2016 г. е постъпила молба вх.№3828/01.08.2016 г. лично от ищците Ю.М. Йонуз и Р.Н.Х. - лично и като пълномощник на С.Н.М., в която се съдържа волеизявление за оттегляне на предявената претенция.

Съдът, като взе предвид депозираната от ищцовата страна молба, както и че към настоящият момент не е необходимо съгласието на ответника, намира, че производството по предявеният иск следва да бъде прекратено, поради десезиране на настоящия съд.

 

            О П Р Е Д Е Л И:

 

 

На основание чл. 232 ГПК, ПРЕКРАТЯВА производството по гражданско дело №230 по описа за 2016 г. на ВПРС, образувано по иск иск да делба на недвижими имоти находящи се в с.Маломир, общ.Върбица, обл.Шумен от Ю.М.Ю. ЕГН ********** *** и Р.Н.Х. ЕГН ********** *** и като пълномощник на С.Н.М. ЕГН **********,  ПОРАДИ ОТТЕГЛЯНЕ НА ИСКА.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване с частна жалба пред Шуменски окръжен съд в едноседмичен срок от получаване на съобщението за постановяването му.   

 

 

                                                                                              Районен съдия: