П  Р  И  С  Ъ  Д  А

 

 

Номер . . . . . . . . . . .                       Година 2016                 Град Велики Преслав

 

В   И М Е Т О   НА   Н А Р О Д А

 

Великопреславският районен съд                                трети  състав

На 29 (двадесет и девети) септември                            Година 2016

В публично съдебно заседание, в следния състав:

Председател Стоян Момов

                                            Съдебни заседатели: П.К.

                                                                                   Т.Д.

Секретар М.В.,

Прокурор ***,

като разгледа докладваното от съдия  Момов

наказателно дело от общ характер номер 277 по описа за 2015 година,

 

П  Р  И  С  Ъ  Д  И :

 

            ПРИЗНАВА подсъдимия А.А.А. – роден на *** ***, български гражданин, с постоянен и настоящ адрес ***, понастоящем с неизвестно местоживеене извън пределите на Република България, с основно образование, неженен, с ЕГН **********, осъждан,  ЗА ВИНОВЕН в това, че на неустановена дата през периода от 01.11.2014 г. до 19.11.2014 г., в гр. Велики Преслав, обл. Шумен, в немаловажен случай, след предварителен сговор в съучастие като съизвършител с Д.Н.Р. настанен в Д.г.В.П. при условията на повторност, отнел чужда движима вещ: мокетен килим с дължина с размери 3/2,5 метра на стойност 75,00 лв., от владението на съответното длъжностно лице в Дом за деца, лишени от родителски грижи гр. Велики Преслав, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои и по време на извършване на престъплението бил непълнолетен, но е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си,  поради което и на основание чл. 195, ал. 1, т. 5 и т. 7 вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 28, ал. 1, вр. чл. 63, ал. 1, т. 3 от НК и чл. 55, ал. 1, т. 2, б.„б” от НК,  ГО  ОСЪЖДА  на „ПРОБАЦИЯ”.

            На основание чл. 42а, ал. 4 вр. чл. 42а, ал. 2, т. 1 и 2 от НК и чл. 42а, ал. 3, т. 1 вр. чл. 42б, ал. 1 от НК, ОПРЕДЕЛЯ на подсъдимия А.А.А. с ЕГН ********** ПРОБАЦИОННИ МЕРКИ „ЗАДЪЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ ПО НАСТОЯЩ АДРЕС” с продължителност ОСЕМ МЕСЕЦА, с периодичност на явяване и подписване пред пробационния служител или определено от него лице ДВА ПЪТИ седмично и „ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПЕРИОДИЧНИ СРЕЩИ С ПРОБАЦИОНЕН СЛУЖИТЕЛ” с продължителност ОСЕМ МЕСЕЦА.

 

 

            На основание чл. 189, ал. 3 от НПК, ОСЪЖДА подсъдимия А.А.А. да заплати сума в размер на 120,00 лв. (сто и двадесет лева), в полза на държавата, по сметка на Областна дирекция на МВР гр. Шумен, представляваща направените по досъдебно производство № 397/2014 г. по описа на РУ гр. Велики Преслав при О.н.М.г.Ш. разноски по обвинението, по което подсъдимият А. е признат за виновен, с изключение на неопределеното към 29.09.2016 г. адвокатското възнаграждение за служебно назначения защитник и 5,00 лв. (пет лева) – в полза на бюджета на съдебната власт, по сметка на Р.с.г.В.П. – държавна такса за служебно издаване на изпълнителен лист за присъдените в полза на държавата разноски.

 

            Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок от днес пред Окръжен съд град Шумен.

 

 

Районен съдия: ххххххххххххх

 

 

Съдебни заседатели: 1.ххххххххххх

 

 

2.ххххххххххх