О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

 

Номер . . . . . . . . . . .                             Година 2016               Град Велики Преслав

 

Великопреславският районен съд                                    четвърти  състав

На 10 (десети) октомври                                                         Година 2016

В закрито съдебно заседание, в следния състав:

                                                                           Председател Дияна Петрова

Секретар . . . . . . . . . . . . . . . .,

Прокурор . . . . . . . . . . . . . . .,

като разгледа докладваното от съдия Дияна Петрова

гражданско дело номер 320 по описа за 2016 година,

за да се произнесе, взе предвид следното:

 

В производството по настоящото дело съдът е сезиран с обективно съединени искове предявени от П.В.П. с ЕГН **********, с адрес ***  срещу „САВЕЛИЯ 2009“ЕООД, ЕИК 202456830, със седалище и адрес на управление гр.Велики Преслав, обл.Шумен, ул.“Ал.Стамболийски“№4, ет.1, ап.1, представлявано от собственика Й.Г.Х. с посочено правно основание чл.27, ал.1 от ЗАЗ и чл.537, ал.2 от ГПК.

Предвид констатираните в хода на проведената служебна проверка относно допустимостта на исковата претенция, нередовности на исковата молба, с Определение №396 от 25.07.2016 г., производството по делото е оставено без движение. На ищеца са дадени конкретни и точни указания, като са му указани последиците от неизпълнението.

Срокът за изправяне на нередовностите е удължен с два седмици, считано от датата на съобщаването с разпореждане от 05.08.16 г.

Съобщението за определението е надлежно получено от ищеца на 19.09.2016 г., от който момент е започнал да тече и предоставения му срок за изпълнение. В указания срок е постъпила молба, с която са отстранени само част от нередовностите, като към настоящият момент не са отстранени всички нередовности и не е постъпила нова молба за удължаване на срока за това.  Определеният от съда срок не може да бъде продължаван служебно.

Към настоящият момент предоставеният срок за изпълнение е изтекъл на 03.10.2016 г. Предвид констатираната нередовност на исковата молба, с която е сезиран и редовно проведената процедура по чл. 129, ал. 2 от ГПК, неизпълнението на съдебните указания за привеждането й в съответствие с изискванията на процесуалния закон съставлява основание за прекратяване на производството по делото по смисъла на чл. 129, ал. 3 вр. ал. 2 от ГПК.

 

Мотивиран от така изложените съображения, съдът

 

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д.320/2016г. по описа на ВПРС на основание чл. 129, ал. 3 вр. ал. 2 ГПК и ВРЪЩА исковата молба.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване с частна жалба пред Шуменски окръжен съд в едноседмичен срок от получаване на съобщението за постановяването му от ищеца.   

 

                                                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: