Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

относно

предложение на основание чл.84 от ЗАНН, във вр. с чл.43, т.1 от НПК

 

гр.Велики Преслав, 18.10.2016год.

 

 

****  - съдия-докладчик по Административно-наказателно дело №362 по описа на РС-В.Преслав за 2016г.,  след като се запознах с материалите по делото установих, следното:

Производството е образувано по жалба на “Напоителни системи” ЕАД, със седалище и адрес на управление:***, ЕИК 831160078 представлявано от изп.директор **** против наказателно постановление № 139 от 21.09.2016 г. на Директора на б.д. „Ч.р.“***.

          Обжалваното наказателно постановление е било издадено въз основа на акт за установяване на административно нарушение № 174 от 22.03.2016г., от който е видно, че актосъставителят и свидетелят по акта са от гр.Варна.  

          Предвид гореизложеното намирам, че са налице предпоставките на чл.43, т.1 от НПК за разглеждане на делото от Районен съд – Варна, макар и компетентен да разгледа същото по правилата на местната подсъдност да е Районен съд – Велики Преслав, в чийто район е било извършено нарушението. Двамата свидетели (актосъставителят и свидетелят по акта) са от гр.Варна, наказващият орган също е със седалище ***, а жалбоподателят е със седалище ***. На практика единствено мястото на нарушението – язовир „Тича“ е в съдебния район на Районен съд – Велики Преслав.

Разглеждането на делото от Районен съд – Варна би улеснило и самите страни по него и с исканата промяна на подсъдността ще се обезпечи бързото и ефективно призоваване на всички подлежащи на призоваване лица (страни и свидетели) и ще се постигне процедурна икономия при финализирането на производството.             

Ето защо и на основание  чл.84 от ЗАНН, във вр. с чл.32, ал.2 и чл.43, т.1 от НПК, съдията-докладчик

 

Р  А  З  П  О  Р  Е  Д  И :

                   

ПРЕКРАТЯВА съдебното производство по Административно-наказателно дело №362 по описа за 2016г. на Районен съд – Велики Преслав.

ИЗПРАЩА  Административно-наказателно дело №362/2016г. по описа на Районен съд – Велики Преслав на Върховния касационен съд на Република България  за евентуално прилагане на процедурата по чл.43, т.1 от НПК.

 

 

СЪДИЯ - ДОКЛАДЧИК: