Р Е Ш Е Н И Е

 

14.12.2016 год.

 

Номер . . . . . . . . . . .                                  Година 2016                  Град В.П.

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Великопреславският районен съд                                             четвърти състав

На 14 (четиринадесети) декември                                              Година 2016

В закрито заседание, в следния състав:

Председател Дияна Петрова

Секретар ………………….,

Прокурор . . . . . . . . . . . . . . . .,

като разгледа докладваното от съдия Д.Петрова

гражданско дело номер 200 по описа за 2016 година,

за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производство по чл.247 от ГПК.

            Делото е образувано по молба за развод с правно основание чл.49 от СК, без произнасяне за вината, подадена от К.И.К. с ЕГН ********** ***, чрез пълномощника си адв.В.Н. от ТАК срещу Д.Г.К. с ЕГН ********** с адрес ***. На осн. чл. 322, ал. 2 от ГПК, са съединени искове за ползването на семейното жилище и за фамилното име на ответницата след развода.

            По делото е постановено решение №237/15.11.2016 г.

            В срока за обжалване ищецът, чрез пълномощника депозира молба на осн.247 от ГПК за допускане поправка на решението, поради допусната очевидна фактическа грешка в изложеното от съда твърдения в исковата молба по отношение на адреса на семейното жилище.

Ответницата в указания срок не е изразила становище по исканата поправка.

Очевидна фактическа грешка е налице, когато е допусната грешка в диспозитива на решението, която не е резултат от формирането на волята на решаващия съд и когато от мотивите на решението и от приложените документи по делото е очевидно, че формираната истинска воля на съда е една, а в диспозитива на решението друга.

Съдът констатира, че в конкретният случай не е допусната очевидна фактическа грешка в решението, т.к няма разминаване в мотивите и диспозитива му. Единствено е погрешно посочен адреса на семейното жилище при излагане на твърдяните в исковата молба обстоятелства, което не налага допускане на поправка. В мотивите на решението и в диспозитива му е посочен актуалния адрес на семейното жилище на страните.

Ето защо съдът намира, че не следва да бъде допусната поправка на очевидна фактическа грешка и молбата следва да бъде оставена без уважение.

Водим от горното съдът,

 

Р    Е    Ш    И  :

 

НЕ ДОПУСКА поправка на очевидна фактическа грешка в Решение237/15.11.2016г., постановено по гр.д. №200/2016г. по описа на ВПРС.

            Решението да се счита неразделна част от постановеното Решение 237/15.11.2016г., постановено по гр.д. №200/2016г. по описа на ВПРС, след влизането му в законна сила.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред Окръжен съд Ш. в двуседмичен срок от връчването му на страните.

 

                                                                                              РАЙОНЕН      СЪДИЯ: