П Р О Т О К О Л

 

 

Година 2017                                                                                       Град Велики Преслав

Великопреславският районен съд                                            ІV състав

На 13 (тринадесети) януари                                                          Година 2017

в публично съдебно заседание, в следния състав:

                                                                               Председател: Дияна Петрова

           

Секретар: Д.Д.

Прокурор: Каролина Калева-Параскевова

Сложи за разглеждане докладваното от съдия Дияна Петрова

НОХД № 66 по описа за 2016 година.

 

--- -  ---   -  ---

 

 

   на основание чл. 306, ал. 1, т. 1 и т.3 от НПК, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

На основание чл. 25, ал. 1 вр. чл. 23, ал. 1 от НК, ОПРЕДЕЛЯ ОБЩО НАКАЗАНИЕ на К.Г.Д. роден на *** ***, български гражданин, с постоянен и настоящ адрес:***, с начално образование, неженен, с ЕГН **********, осъждан, по определение за одобряване на споразумение за решаване на делото в съдебното производство, постановено по НОХД №66/16 г. по описа на ВПРС, влязло в сила на 22.04.2016 г. и по определение за одобряване на споразумение по НОХД№66/16 г. на ВПРС влязло в сила на 13.01.2016 г. ЧЕТИРИ МЕСЕЦА“ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”.

На основание чл.25, ал.4 от НК вр. с чл.57 вр. чл. 60, ал.1 и чл.61, ал.1, т.2 от Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража, ОПРЕДЕЛЯ първоначален СТРОГ РЕЖИМ на изтърпяване на определеното общо наказание „лишаване от свобода“ и закрит тип на затворническото заведение.

            На осн.чл.25, ал.3 от НК, ПРИСПАДА от така определеното общо наказание „лишаване от свобода“, изтърпяното от осъдения Д. наказание „пробация“ по определение за одобряване на споразумение по НОХД№66/16 г. по описа на ВПРС, влязло в сила на 22.04.16 г.

На основание чл. 68, ал.1 от НК, ПОСТАНОВЯВА осъденият К.Г.Д. роден на *** ***, български гражданин, с постоянен и настоящ адрес:***, с начално образование, неженен, с ЕГН **********, осъждан,  ДА ИЗТЪРПИ ИЗЦЯЛО И общо наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” в размер на ЧЕТИРИ МЕСЕЦА, наложено му с определение за одобряване на споразумение за решаване на делото в досъдебното производство, постановено  по НОХД№324/14 г. по описа на ВПРС, влязло в сила на 19.08.2014 г., изпълнението на което е било отложено на основание чл. 66, ал. 1 от НК за срок от три години, като на основание чл.57 вр. чл. 60, ал.1 и чл.61, ал.1, т.2 от Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража, определя първоначален СТРОГ РЕЖИМ на изтърпяване на наказанието и закрит тип на затворническото заведение.

            На основание чл. 18 от Наредба № 8 за функциите и организацията на дейността на бюрата за съдимост, в 7-дневен срок от влизане в сила на настоящото определение, препис от него да се изпрати на Бюро съдимост при ВПРС за служебно отбелязване на сведенията по чл. 17, ал. 1, т. 5 от Наредба № 8 ФОДБС в бюлетините за съдимост на осъдения.

            Определението може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок от днес пред Окръжен съд град Шумен по реда на глава ХХI от НПК.

След влизане в сила на определението, препис от същото да се изпрати на Р.п.г.В.П. – за изпълнение.

 

 

 

Районен съдия:

 

 

                                                                                                                                                                                         

Заседанието приключи в 14.25 часа, протоколът изготвен в с.з.

 

 

 

                                                                                       Районен съдия:

 

 

 

             Секретар: