О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

 

Номер . . . . . . . . . . .                             Година 2017               Град Велики Преслав

 

Великопреславският районен съд                                    четвърти  състав

На 07 (седми) март                                                                   Година 2017

В закрито съдебно заседание, в следния състав:

                                                                           Председател Дияна Петрова

Секретар . . . . . . . . . . . . . . . .,

Прокурор . . . . . . . . . . . . . . .,

като разгледа докладваното от съдия Дияна Петрова

гражданско дело номер 722 по описа за 2016 година,

за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството по настоящото дело съдът е образувано по искова молба, с която е предявен иск с посочено правно основание чл.30, ал.3 от ЗС, предявен от Е. И. Х. ЕГН ********** с адрес *** срещу Н.М.М. ЕГН ********** с адрес *** с предмет недвижими имоти: нива №017052 с площ 5.744 дка в местността „Ашламаджик“, нива №006010 с площ 9.591 дка в местността „Кара меше бою“ и нива №023030 с площ 6.065 дка в местността „Пъндъклък“, всички находящи се в землището на с.Бяла река, общ.Върбица, обл.Шумен.

Предвид констатираните в хода на проведената служебна проверка относно допустимостта на исковата претенция, нередовности на исковата молба, с Определение №67 от 13.02.2017 г., производството по делото е оставено без движение. На ищеца са дадени конкретни и точни указания, като са му указани последиците от неизпълнението.

Съобщението за определението е надлежно получено от ищеца на 17.02.2017 г., от който момент е започнал да тече и предоставения му срок за изпълнение. В указания срок не са отстранени нередовностите и не е постъпила молба за удължаване на срока за това.  Определеният от съда срок не може да бъде продължаван служебно.

Към настоящият момент предоставеният срок за изпълнение е изтекъл на 21.02.2017 г. Предвид констатираната нередовност на исковата молба, с която е сезиран и редовно проведената процедура по чл. 129, ал. 2 от ГПК, неизпълнението на съдебните указания за привеждането й в съответствие с изискванията на процесуалния закон съставлява основание за прекратяване на производството по делото по смисъла на чл. 129, ал. 3 вр. ал. 2 от ГПК.

 

Мотивиран от така изложените съображения, съдът

 

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д.722/2016г. по описа на ВПРС на основание чл. 129, ал. 3 вр. ал. 2 ГПК и ВРЪЩА исковата молба.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване с частна жалба пред Шуменски окръжен съд в едноседмичен срок от получаване на съобщението за постановяването му от ищеца.   

 

                                                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: