П  Р  И  С  Ъ  Д  А


Номер 6                              Година 2017                 Град Велики Преслав

 

В   И М Е Т О   НА   Н А Р О Д А

 

Великопреславският районен съд                                               четвърти състав

На 09 (девети) март                                                             Година 2017

В публично съдебно заседание, в следния състав:

Председател Дияна Петрова

                                            Съдебни заседатели: И.М.

                                                                                К.С.

Секретар Д.Д.,

Прокурор Калоян Вълков,

като разгледа докладваното от съдия Д.Петрова

наказателно дело от общ характер номер 16 по описа за 2017 година,

 

П  Р  И  С  Ъ  Д  И :

:

            ПРИЗНАВА подсъдимия З.В.И. с ЕГН ********** ***, български гражданин, с постоянен адрес ***, с начално образование, женен, осъждан, ЗА ВИНОВЕН в това, че на 09.12.2016 г. в гр.Смядово, обл.Шумен, като повредил прегради здраво направени за защита на лица и имот, отнел чужди движими вещи - 1 бр. фенерче на стойност 1.20 лв. и направил опит да отнеме чужди движими вещи, сред които: шоколади, сладкарски изделия, кафе, почистващи е миещи препарати, козметика, консерви, бира и др., 1 бутилка уиски „Блек рам“ 1 литър на стойност 10.80 лв. и 1 бр. записващо устройство DVR марка XIKVISION, заедно с монитор и мишка на стойност 420.00 лв., всички вещи на обща стойност 501.95 лв., от владението на П.М.А. от гр.Смядово, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои- кражба представляваща опасен рецидив,  поради което и на основание чл.196, ал.1, т.2 вр. с чл.195, ал.1, т.3 вр. с чл.194, ал.1 вр. с чл.29, ал.1, б.”а” вр. с чл.18, ал.1 от НК и чл.58а, ал.4 вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК, ГО  ОСЪЖДА  на ЕДНА ГОДИНА“ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”, като на основание чл.57 вр. чл. 60, ал.1 и чл.61, ал.1, т.2 от Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража, определя първоначален СТРОГ РЕЖИМ на изтърпяване на наказанието и закрит тип на затворническото заведение.

            На основание чл. 111, ал. 1 от НПК, ВРЪЩА на П.М.А. с ЕГН **********, приложените като веществени доказателства по делото 1 бр.фенерче.

Вещественото доказателства 1 бр. СД диск ТДК 1700 МБ по делото.

            На основание чл. 189, ал. 3 от НПК и чл. 190, ал. 2 от НПК, ОСЪЖДА подсъдимия З.В.И. с ЕГН **********, да заплати сума в размер на 97.66 лева, в полза на държавата по сметка на ВПРС, представляваща направените по делото разноски и 5.00 лева държавна такса за служебно издаване на изпълнителен лист за присъдените в полза на държавата разноски.

            Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок от днес пред Окръжен съд град Шумен.

                                  

Районен съдия:

 

 

           Съдебни заседатели: 1.

 

 

              2.