П Р О Т О К О Л

           

 

Година 2017                                                                                     Град Велики Преслав

Районен съд – Велики Преслав                                                  трети  състав

На 21 (двадесет и първи) март                                                   Година 2017

В публично съдебно заседание, в следния състав:

                                                                                  Председател  Стоян Момов

Секретар М.В.

Прокурор Мая Големанова,

Сложи за разглеждане докладваното от съдия  Момов

наказателно дело от общ характер номер 34 по описа за 2017 година.

 

            Съдът, като взе предвид така постигнатото споразумение между страните, счита, че същото не противоречи на закона и морала, поради което и на основание чл. чл. 384 вр. 382, ал. 7 от НПК,

            О п р е д е л и:

            ОДОБРЯВА споразумението за решаване на делото в съдебното производство по НОХД № 34/2017 г. по описа на Районен съд – Велики Преслав, според което страните

1) М.К. – адвокат от ШАК, в качеството на защитник на подсъдимата Е.М.М. с ЕГН ********** и 2) **** – районен прокурор в Районна прокуратура – Велики Преслав, поддържано в с.з. от прокурор при ВПРП ****

 

            приемат за безспорно установено от фактическа страна, че подсъдимата подсъдимата Е.М.М. - родена на *** ***, български гражданин, с постоянен и настоящ адрес:***, със средно образование, пенсионер, омъжена, с ЕГН **********, неосъждана, на 06.10.2015 г. в с. Иваново, обл. Шумен, в качеството на длъжностно лице – временно изпълняващ длъжността Кмет на Кметство Иваново, обл. Шумен, в кръга на службата си, съставила официален документ – нотариално удостоверяване рег. № 63/06.10.2015 г. на подписите върху пълномощно, в който удостоверила неверно обстоятелство – лично явяване и полагане на подписи пред изпълняващото нотариални функции длъжностно лице на упълномощителите **** и ****, с цел да бъде използван тоя документ като доказателство за тия обстоятелства, с което осъществила от обективна страна състава на престъплението по чл. 311, ал. 1 от НК.

            Деянието е извършено виновно при форма на вината – пряк умисъл.

            За горепосоченото деяние, на основание чл. 311, ал. 1 от НК и чл. 384 вр. чл. 381, ал. 4 от НПК, вр. чл. 55, ал. 1, т. 2, б. „б” от НК, на подсъдимата Е.М.М. с ЕГН **********, се налага наказание „ПРОБАЦИЯ”.

На основание чл. 42а, ал. 2, т. 6 и чл. 42а, ал. 3, т. 3 от НК, на подсъдимата Е.М.М. СЕ ОПРЕДЕЛЯ ПРОБАЦИОННА МЯРКА „БЕЗВЪЗМЕЗДЕН ТРУД В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО” с продължителност 100 (СТО) ЧАСА ГОДИШНО с продължителност ЕДНА ГОДИНА.

            На основание чл. 42а, ал. 4 вр. чл. 42а, ал. 2, т. 1 и 2 от НК и чл. 42а, ал. 3, т. 1 от НК, на подсъдимата Е.М.М. СЕ ОПРЕДЕЛЯТ пробационни мерки „ЗАДЪЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ ПО НАСТОЯЩ АДРЕС” с продължителност ШЕСТ МЕСЕЦА и периодичност на явяване и подписване пред пробационния служител или определено от него лице два пъти седмично, и „ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПЕРИОДИЧНИ СРЕЩИ С ПРОБАЦИОНЕН СЛУЖИТЕЛ” с продължителност ШЕСТ МЕСЕЦА.

            От престъплението, предмет на обвинението по настоящото наказателно производство не са причинени имуществени вреди.

Вещественото доказателство по делото – пълномощно с нотариално удостоверяване рег. № 63/06.10.2015 г. при Кметство Иваново, обл. Шумен, се оставя към делото, на основание чл. 112, ал. 4 от НПК.

            Направените по делото разноски по обвинението срещу подсъдимата М. в размер на 36,50 лв. – платено възнаграждение на вещо лице от бюджета на ОД на МВР гр. Шумен, се възлагат в тежест на подсъдимата Е.М.М. с ЕГН **********, която следва да ги заплати в полза на държавата, по сметка на Областна дирекция на МВР гр. Шумен.

 

            На основание чл. 24, ал. 3 вр. чл. 382, ал. 7 от НПК, ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по настоящото НОХД № 34/2017 г. по описа на Районен съд – Велики Преслав.

            Определението е окончателно и съгласно чл. 384 вр. чл. 382, ал. 1 от НПК, има последиците на влязла в сила присъда.

 

                                                                                                          Районен съдия:

 

 

Заседанието приключи в 14,04 часа, протоколът изготвен в с.з.

 

 

                                                                                                          Районен съдия:

 

                                                                                                                     Секретар: