О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

 

Номер . . . . . . . . . . .                            Година 2017              Град Велики Преслав

Великопреславският районен съд                                      четвърти  състав

На 23 (двадесет и трети) май                                               Година 2017

В закрито съдебно заседание, в следния състав:

 

                                                               Председател Дияна Петрова

Секретар . . . . . . . . . . . . . . . .,

Прокурор . . . . . . . . . . . . . . .,

като разгледа докладваното от съдия Дияна Петрова

гражданско дело номер 274 по описа за 2017 година,

за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството по делото е образувано по повод иск с посочено правно основание чл.240 от ЗЗД, предявен от Д.В.Р. срещу Д.М.А., за осъждане на  ответника да заплати на ищеца сумата 460.00  лева, част от задължение по договор за заем, ведно със законната лихва за забавата от датата на влизане в сила на решението на съда до окончателното изплащане, както и направените по делото разноски.

На 22.05.2017 г. е постъпила молба от ищеца, в която се съдържа волеизявление за отказ от предявеният иск, поради плащане и моли образуваното по тях производство да бъде прекратено.

Съдът, като взе предвид депозираната от ищцовата страна молба, както и че ищецът може да се откаже от предявения иск във всяко положение на делото и без да е необходимо съгласието на ответника, намира, че производството следва да бъде прекратено поради десезиране на настоящия съд.

 

            О П Р Е Д Е Л И:

 

На основание чл. 233 ГПК, ПРЕКРАТЯВА производството по гражданско дело №274 по описа за 2017 год. на ВПРС, образувано по по повод иск с посочено правно основание чл.240 от ЗЗД, предявен от Д.В.Р. срещу Д.М.А., за осъждане на  ответника да заплати на ищеца сумата 460.00  лева, част от задължение по договор за заем, ведно със законната лихва за забавата от датата на влизане в сила на решението на съда до окончателното изплащане, както и направените по делото разноски.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване с частна жалба пред Шуменски окръжен съд в едноседмичен срок от получаване на съобщението за постановяването му.   

                                                                                  

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: