П  Р  И  С  Ъ  Д  А

 

 

Номер . . . . . . . . . . .                       Година 2017                 Град Велики Преслав

 

В   И М Е Т О   НА   Н А Р О Д А

 

Районен съд – Велики Преслав                                      трети  състав

На 19 (деветнадесети) май                                                           Година 2017

В публично съдебно заседание, в следния състав:

Председател С. Момов

Секретар Марияна Василева,

Прокурор Мая Големанова,

като разгледа докладваното от съдия  Момов

наказателно дело от общ характер номер 424 по описа за 2016 година,

 

П  Р  И  С  Ъ  Д  И :

 

            ПРИЗНАВА подсъдимия С.Я.И. – роден на *** ***, български гражданин, с постоянен и настоящ адрес:***, неженен – във фактическо съпружеско съжителство, с основно образование, с ЕГН **********, осъждан, ЗА ВИНОВЕН в това, че на 16.09.2015 г., в с. ****, обл. Шумен, пред бистро „Водопада”, причинил лека телесна повреда по хулигански подбуди – причиняване на болка без разстройство на здравето (чрез нанасяне на удари с юмруци по главата) на М.М.Д. ***, поради което и на основание чл. 131, ал. 1, т. 12 вр. чл. 130, ал. 2 от НК и чл. 54 от НК, ГО ОСЪЖДА на „ПРОБАЦИЯ”.

            На основание чл. 42а, ал. 4 вр. ал. 2, т. 1 и 2 от НК и чл. 42а, ал. 3, т. 1 вр. чл. 42б, ал. 1 от НК, ОПРЕДЕЛЯ на подсъдимия С.Я.И. ПРОБАЦИОННИ МЕРКИ „ЗАДЪЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ ПО НАСТОЯЩ АДРЕС” с продължителност ДЕСЕТ МЕСЕЦА, с периодичност на явяване и подписване пред пробационния служител или определено от него лице ДВА ПЪТИ седмично и „ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПЕРИОДИЧНИ СРЕЩИ С ПРОБАЦИОНЕН СЛУЖИТЕЛ” с продължителност ДЕСЕТ МЕСЕЦА.

 

            На основание чл. 189, ал. 3 от НПК, ОСЪЖДА подсъдимия С.Я.И. да заплати сума в размер на 181,12 лв. (сто осемдесет и един лева и 12 стотинки), в полза на държавата, по сметка на Областна дирекция на МВР гр. Шумен, представляваща направените по досъдебно производство № 338/2015 г. по описа на РУ гр. Велики Преслав при ОДМВР гр. Шумен разноски и 5,00 лв. (пет лева), в полза на бюджета на съдебната власт, по сметка на Районен съд – Велики Преслав – държавна такса за служебно издаване на изпълнителен лист за така присъдените в полза на държавата разноски.

            На основание чл. 189, ал. 3 от НПК и чл. 190, ал. 2 от НПК, ОСЪЖДА подсъдимия С.Я.И., да заплати сума в размер на 20,00 лв. (двадесет лева), в полза на бюджета на съдебната власт, по сметка на Районен съд – Велики Преслав, представляваща направените в съдебното производство разноски, с изключение на неопределеното към 19.05.2017 г. адвокатското възнаграждение за служебно назначения на осн. чл. 94, ал. 1, т. 9 от НПК защитник, и 5,00 лв. (пет лева) – държавна такса за служебно издаване на изпълнителен лист за така присъдените в полза на бюджета на съдебната власт разноски.

 

            Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок от днес пред Окръжен съд град Шумен.

 

 

                                                                     Районен съдия: