П  Р  И  С  Ъ  Д  А

 

 

Номер . . . . . . . . . . .                       Година 2017                 Град Велики Преслав

 

В   И М Е Т О   НА   Н А Р О Д А

 

Районен съд – Велики Преслав                                       трети  състав

На 22 (двадесет и втори) май                                           Година 2017

В публично съдебно заседание, в следния състав:

Председател Стоян Момов

Секретар М.В.,

Прокурор Мая Големанова,

като разгледа докладваното от съдия  Момов

наказателно дело от общ характер номер 3 по описа за 2017 година,

 

П  Р  И  С  Ъ  Д  И :

 

            ПРИЗНАВА подсъдимия С.Б.Х. – роден на *** ***, български гражданин, с постоянен и настоящ адрес:***1, с основно образование, неженен, с ЕГН **********, неосъждан,  ЗА ВИНОВЕН в това, че на 17.10.2016 г., около 15,30 часа, в гр. Върбица, обл. Шумен, по ул. „****”, до дом № 56, за моторно превозно средство – лек автомобил марка „БМВ”, модел „316И”, номер на рама ***, собственост на ****от гр. Върбица, си служи с контролен знак – предна табела за рег. № ***, неиздадена от съответните органи,  поради което и на основание чл. 345, пр. 2 от НК (Ред., ДВ, бр. 92 от 2002 г.) и чл. 2, ал. 2 вр. чл. 54 от НК, ГО ОСЪЖДА на „ГЛОБА” в размер на 100 (СТО) ЛЕВА.

 

            На основание чл. 112, ал. 2 от НПК вр. чл. 11, ал. 2, вр. ал. 1 от Наредба № I-45 от 24.03.2000 г. за регистриране, отчет, пускане в движение и спиране от движение на моторните превозни средства и ремаркета, теглени от тях, и реда за предоставяне на данни за регистрираните пътни превозни средства, два бр. табели с регистрационен номер с надпис „BG ***”, едната от които неиздадена от съответните органи, се предават на сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР гр. Шумен – по месторегистрацията на превозното средство – за унищожаване.

            На основание чл. 189, ал. 3 и чл. 190, ал. 2 от НПК, ОСЪЖДА подсъдимия С.Б.Х. с ЕГН ********** да заплати сума в размер на 48,30 лв. (четиридесет и осем лева и 30 стотинки), в полза на държавата, по сметка на Областна дирекция на МВР гр. Шумен, представляваща направените по досъдебно производство (БП) № 363/2016 г. по описа на РУ гр. Велики Преслав при ОДМВР гр. Шумен разноски и 5,00 лв. (пет лева), в полза на бюджета на съдебната власт, по сметка на Районен съд – Велики Преслав – държавна такса за служебно издаване на изпълнителен лист за така присъдените в полза на държавата разноски.

            Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок от днес, пред Окръжен съд – Шумен.

 

 

                                                                                  Районен съдия: