П  Р  И  С  Ъ  Д  А

 

 

Номер . . . . . . . . . . .                       Година 2017                 Град Велики Преслав

 

В   И М Е Т О   НА   Н А Р О Д А

 

Районен съд – Велики Преслав                                      трети  състав

На 29 (двадесет и девети) май                                        Година 2017

В публично съдебно заседание, в следния състав:

Председател С. Момов

                                            Съдебни заседатели: С.Д.

                                                                                   П.П.

Секретар Марияна Василева,

Прокурор Мая Големанова,

като разгледа докладваното от съдия  Момов

наказателно дело от общ характер номер 217 по описа за 2017 година,

 

П  Р  И  С  Ъ  Д  И :

 

            ПРИЗНАВА подсъдимия **** – роден на *** ***, български гражданин, с постоянен адрес:***, с настоящ адрес:***, с основно образование, разведен, с ЕГН **********, неосъждан, ЗА ВИНОВЕН в това, че на неустановена дата през 2012 г. в гр. Върбица, обл. Шумен, ул. „****” № 94 придобил и до 11.05.2017 г., в с. Станянци, обл. Шумен, ул. „****№ 20 държал огнестрелно оръжие – самоделна гладкоцевна ловна пушка, 12 калибър, без да има за това надлежно разрешение, поради което и на основание чл. 339, ал. 1 от НК и чл. 373, ал. 2 вр. чл. 372, ал. 4 от НПК, вр. чл. 58а, ал. 1 вр. чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК, ОПРЕДЕЛЯ на подсъдимия ****наказание ШЕСТ МЕСЕЦА „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”.

            На основание чл. 373, ал. 2 от НПК вр. чл. 58а, ал. 1, вр. чл. 55, ал. 1, т. 1, вр. чл. 339, ал. 1 от НК, НАМАЛЯВА така определеното на подсъдимия ****наказание с ДВА МЕСЕЦА, КАТО ГО ОСЪЖДА на ЧЕТИРИ МЕСЕЦА „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”.

            На основание чл. 66, ал. 1 от НК, ОТЛАГА ИЗПЪЛНЕНИЕТО на наложеното наказание „Лишаване от свобода” за срок от ТРИ ГОДИНИ, считано от влизане на присъдата в сила.

            На основание чл. 53, ал. 2, б.„а” от НК, ОТНЕМА в полза на държавата самоделна гладкоцевна ловна пушка, 12 калибър, иззета с протокол за претърсване и изземване (доброволно предаване) от 11.05.2017 г. по ДП (БП) № 137/2017 г. по описа на РУ Велики Преслав при ОДМВР – Шумен.

            На основание чл. 189, ал. 3 от НПК и чл. 190, ал. 2 от НПК, ОСЪЖДА подсъдимия ****, да заплати сума в размер на 69,50 лв. (шестдесет и девет лева и 50 стотинки), в полза на държавата, по сметка на Областна дирекция на МВР гр. Шумен, представляваща направените по досъдебното производство разноски,  както и 5,00 лв. (пет лева), в полза на бюджета на съдебната власт, по сметка на Районен съд – Велики Преслав, представляваща държавна такса за служебно издаване на изпълнителен лист за така присъдените в полза на държавата разноски.

            Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок от днес пред Окръжен съд град Шумен.

 

 

Районен съдия: ххххххххххххх

 

 

Съдебни заседатели: 1.ххххххххххх

 

 

2.ххххххххххх