П Р О Т О К О Л №35

           

 

Година 2017                                                                                     Град Велики Преслав

Районен съд – Велики Преслав                                                  трети  състав

На 23 (двадесет и трети) юни                                                      Година 2017

В публично съдебно заседание, в следния състав:

                                                                                  Председател  Стоян Момов

                                                                    Съдебни заседатели: Антон Христов

            Тодорка Димитрова

 

Секретар М.В.

Прокурор Мая Големанова,

Сложи за разглеждане докладваното от съдия Стоян Момов

наказателно дело от общ характер номер 184 по описа за 2017 година.

 

 

На именното повикване в 11,45 часа се явиха:

ВПРП, ред. призована, се представлява от прокурор Мая Големанова.

Подсъдимата Б.М.Б., редовно призована, се явява лично водена от ОЗ „Охрана“ гр. Шумен.

Явява се, ред. призован, адв. К.С. от ШАК – назначен на ДП (л. 40 ДП).

 

---   ----   ---

 

            Съдът, като взе предвид така постигнатото споразумение между страните, счита, че същото не противоречи на закона и морала, поради което и на основание чл. чл. 384 вр. 382, ал. 7 от НПК,

            О п р е д е л и:

            ОДОБРЯВА споразумението за решаване на делото в съдебното производство по НОХД № 184/2017 г. по описа на а Районен съд гр. Велики Преслав, според което страните

1) К.С. – адвокат от ШАК, в качеството на защитник на подсъдимата Б.М.Б. – родена на *** ***, български гражданин, с постоянен и настоящ адрес:***, понастоящем с мярка за неотклонение „Задържане под стража”, изпълняване в РС „Изпълнение на наказанията”, Сектор „Арести” – Шумен, с основно образование, неомъжена, с ЕГН **********, осъждана и 2) Мая Големанова – прокурор в Районна прокуратура – Велики Преслав

            приемат за безспорно установено от фактическа страна, че подсъдимата Б.М.Б. с ЕГН **********,*** и на ул. ***, при условията на продължавано престъпление, в немаловажен случай, отнела чужди движими вещи - 1 бр. таблет, марка „Самсунг", модел „Галакси Таб Е ", андроид на стойност 290,00 лв., 1 бр. кутия цигари, марка ,Ротманс" с 3 бр. къса, на стойност 0,74 лв. и 1 бр. запалка „БИК" на стойност 0,80 лв. – на обща стойност 291,54 лв., от владението на С.В.С., гражданин на Руска Федерация, от гр. Смядово, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, и направила опит да отнеме 1 бр. дамско портмоне от изкуствена кожа на стойност 12,00 лв., съдържащо сумата от 43,00 лв., валидна лична карта, СУМПС, дебитна карта и 1 бр. кутия цигари, марка „Давидоф " с 10 къса цигари, на стойност 2,75 лв. – на обща стойност 57,75 лв., от владението на М.Д.П. от гр. Смядово, без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои – всички чужди движими вещи, на обща стойност 349,29 лв., като кражбата е извършена повторно и деянието не е довършено по независещи от дееца причини, с което осъществила от обективна страна състава на престъплението по чл. 195, ал. 1, т. 7 вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1, вр. чл. 28, ал. 1 от НК.

Деянието е извършено виновно при форма на вината – пряк умисъл.

За горепосоченото деяние, на основание чл. 195, ал. 1, т. 7 вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1, вр. чл. 28, ал. 1 от НК и чл. 381, ал. 4 от НПК вр. чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК, на подсъдимата Б.М.Б. с ЕГН **********, се налага наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” в размер на ДЕСЕТ МЕСЕЦА.

            На основание чл. 60, ал. 1 от ЗИНЗС вр. § 3, ал. 1, т. 1 от ДР на ЗИНЗС и чл. 61, т. 2 от ЗИНЗС, се определят първоначално настаняване в затвор или затворническо общежитие от закрит тип и първоначален строг режим за изтърпяване на наказанието.

            На основание чл. 59, ал. 1 и ал. 2 от НК, от така определеното наказание СЕ ПРИСПАДА времето, през което подсъдимата Б.М.Б. е била задържана по мярка за неотклонение „Задържане под стража” по настоящото дело, считано от 16,00 ч на 27.03.2017 г. до 23.06.2017 г., включващо, на осн. чл. 59, ал. 1 вр. ал. 2 от НК и времето, през което същата подсъдима е била задържана за срок до 24 часа на осн. чл. 72, ал. 1, т. 1 от ЗМВР във връзка с престъплението по настоящото определение, считано от 15,30 ч на 26.03.2017 г., до 15,30 ч на 27.03.2017 година.

            Причинените с престъплението – предмет на обвинението по настоящото наказателно производство имуществени вреди са възстановени изцяло.

По делото не са приложени предмети и книжа като веществени доказателства.

            Направените по делото разноски в размер на 65,00 лв. – платено възнаграждение на вещото лице от бюджета на ОД на МВР гр. Шумен, се възлагат в тежест на подсъдимата Б.М.Б., която следва да ги заплати в полза на държавата, по сметка на Областна дирекция на МВР гр. Шумен: IBAN: ***, BIC: ***, банка: „Обединена българска банка” АД.

 

 

            На основание чл. 24, ал. 3 вр. чл. 384, вр. чл. 382, ал. 7 от НПК, ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по настоящото НОХД № 184/2017 г. по описа на Районен съд – Велики Преслав.

            Определението е окончателно и съгласно чл. 384 вр. чл. 382, ал. 1 от НПК, има последиците на влязла в сила присъда.

 

                                                                                                          Районен съдия:

 

                                                                                                    Съд. заседатели: 1.

 

                                                                                                                                    2.

 

 

 

            Великопреславският районен съд

            О п р е д е л и:

            ДА СЕ ИЗДАДЕ на адв. К.С. от ШАК удостоверение за участието му в настоящото съдебно производство с оглед определяне на възнаграждението му от НБПП.

 

            С оглед чл. 381, ал. 8, чл. 383, ал. 2 и чл. 39, ал. 1 от НПК, ДА СЕ ИЗИСКА справка за съдимост на осъдената Б.Б., както и заверени преписи на влезлите в сила съдебни актове по НОХД № 461/2016 г., НОХД № 97/2017 г. и НОХД № 54/2017 г. – всички по описа на Районен съд – Велики Преслав.

 

 

Заседанието приключи в 12,15 часа, протоколът изготвен в с.з.

 

 

                                                                                                          Районен съдия:

 

                                                                                                                     Секретар: