Р Е Ш Е Н И Е

       

       77       

                           

                           16.08.2017г., гр. Велики Преслав

 

В   И М Е Т О   НА   Н А Р О Д А

 

Районен съд – Велики Преслав, I-ви състав

На шестнадесети август през две хиляди и седемнадесета година

В публично съдебно заседание, в следния състав:

 

Председател: Мирослав Марков

Секретар: Мюжгян Ахмедова

 

Прокурор: Каролина Калева-Параскевова,

като разгледа докладваното от Председателя

Административно-наказателно дело № 305 по описа за 2017 година,

 

Р    Е    Ш    И :

 

ПРИЗНАВА  Е.А.М., с ЕГН **********, роден на *** ***, български гражданин, неосъждан, неженен, с основно образование, с постоянен адрес:***,

 

ЗА ВИНОВЕН В ТОВА, че на 17.07.2017 г. около 13:00 часа в с. Сушина, общ. Върбица, обл. Шумен, по ул. „Шипка“, до дом № 7, управлявал МПС – мотопед /скутер/, марка „SANLI ENGINE“, модел „TS50QT-8“, с номер на рама ***, с неустановена собственост, което не е регистрирано по надлежния ред, като по време на деянието бил непълнолетен, но е могъл да разбира свойството и значението на изрършеното и да ръководи постъпките си, поради което и на основание чл. 345, ал. 2 във вр. с чл. 63, ал. 1, т. 4 от НК и на основание чл. 78а, ал. 6 във вр. ал. 1 от НК ГО ОСВОБОЖДАВА ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ и му НАЛАГА административно наказание “ОБЩЕСТВЕНО ПОРИЦАНИЕ”, което да бъде изпълнено чрез поставяне на съобщение на видно място в Кметството в с. Сушина, общ. Върбица, обл. Шумен.

 

На основание чл. 189, ал. 3 от НПК, осъжда Е.А.М., да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Велики Преслав направените деловодни разноски, по обвинението, по което е признат за виновен в размер на 190,44 лв., както и държавна такса за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист.

 

На основание чл. 378, ал. 5 от НПК, решението подлежи на обжалване или протест по реда на Глава ХXI от НПК в 15 - дневен срок от съобщаването му на страните пред Окръжен съд - Шумен.

 

                                                                    

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: