П Р О Т О К О Л

 

 

 

Година 2017                                                                               Град Велики Преслав

Великопреславският районен съд                                ІV състав

На 04 (четвърти) август                                                    Година 2017

в публично съдебно заседание, в следния състав:

 

Председател: Дияна Петрова

 

Секретар: И.Д.

Прокурор: К.К.

Сложи за разглеждане докладваното от съдия Дияна Петрова

НОХД № 307 по описа за 2017 година.

 

На именното повикване в 14.00 часа се явиха:

За ВПРП, ред. увед., се явява прокурор К.К..

Подсъдимият Н.Х.Н., ред. увед., се явява лично и с адв. Г.И. от ШАК, редовно упълномощен.

Свидетелите ред. увед., не се явяват.

 

---   ---   ---

 

Производство по чл. 306, ал.1, т.3 от НПК

Като взе предвид справката на съдимост на осъдения Н.Х.Н. и влязлото в сила определение по НОХД №307/2017 г. на ВПРС, с което е одобрено споразумение за решаване на делото в съдебното производство и справката за съдимост на осъденото лице, съдът констатира следното: Н. с влязла в сила на 02.05.2017 г. присъда по НОХД№350/2017 г.  е осъден на пет месеца „лишаване от свобода“, като на осн. чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на наказанието „лишаване от свобода“ е отложено за срок от три години, считано от влизане в сила на присъдата.

Престъплението, за което е осъден Н. по настоящото НОХД №307/2017 г. по описа на ВПРС е от общ характер, умишлено и е извършено на 25.07.2017 г., или видно е че преди изтичане на определения по осъждането по НОХД№350/17 г. по описа на ТРС изпитателен срок, т.е осъденият е извършил умишлено престъпление по чл.343в, ал.2 от НК, за което е осъден на „лишаване от свобода“. Съгласно разпоредбата на чл.68, ал.1 от НК, ако до изтичане  на определения от съда изпитателен срок, осъденият извърши друго умишлено престъпление от общ характер, за което макар и след този срок, му бъде наложено наказание „лишаване от свобода“, той изтърпява и отложеното наказание. Ето защо съдът, счита че следва да бъде постановено осъденият Н. да изтърпи изцяло и отложеното наказание пет месеца „лишаване от свобода“ по НОХД№350/17 г. по описа на ТРС.

Предвид гореизложеното и на основание чл. 304, ал. 1, т. 3 от НПК, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

На основание чл. 68, ал.1 от НК, ПОСТАНОВЯВА осъденият Н.Х.Н. – роден на *** ***, български гражданин, женен, със средно образование, с постоянен адрес:***, с ЕГН **********,  ДА ИЗТЪРПИ ИЗЦЯЛО И наказанието ПЕТ МЕСЕЦА „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”, наложено му с по определение за одобряване на споразумение за решаване на делото, постановено  по НОХД№350/17 г. по описа на РС гр.Търговище, влязло в сила на 02.05.2017 г., изпълнението на което е било отложено на основание чл. 66, ал. 1 от НК за срок от три години, като на основание чл.57 от Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража, определя първоначален ОБЩ РЕЖИМ на изтърпяване на наказанието.

Определението може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок от днес пред Шуменски окръжен съд.

На основание чл. 17 от Наредба №8 от 26.02.2008 г. за организацията на дейността на бюрата за съдимост, в 7-дневен срок от влизане в сила на настоящото определение, препис от него да се изпрати на Бюро съдимост при Районен съд гр.Велики Преслав за служебно отбелязване на сведенията в бюлетините за съдимост.

След влизане в сила препис от определението да се изпрати  и на ВПРП за изпълнение.

 

                                                           Районен съдия:

 

 

Заседанието приключи в 14.10 часа, протоколът изготвен в с.з.

 

 

                                                                               Районен съдия:

 

 

           Секретар: