Р Е Ш Е Н И Е

 

25.09.2017 год.

 

Номер . . . . . . . . . . .                 Година 2017          Град Велики Преслав

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Великопреславският районен съд                                    четвърти състав

На 25 (двадесет и пети) септември                                  Година 2017

В публично съдебно заседание, в следния състав:

Председател Дияна Петрова

Секретар Женя Проданова,

Прокурор Каролина Калева-Параскевова

като разгледа докладваното от съдия Д.Петрова

АН дело номер 297 по описа за 2017 година, въз основа на закона и данните по делото, на основание чл. 378, ал. 4, т. 1 от НПК

 

Р    Е    Ш    И :

 

          ПРИЗНАВА обвиняемият А.С.А. с ЕГН **********, роден в гр.****обл.Шумен, български гражданин, с настоящ адрес ***, с основно образование, неженен, неосъждан,  ЗА ВИНОВЕН в това, че на 11.07.2017 г. по път SHU-1040 км 1+900 в посока с.****обл.Шумен към с.Иваново, обл.Шумен, управлявал моторно превозно средство-мотопед марка „****“, с рама №LAEAGZ4005В842011, с неустановена собственост, което не е регистрирано по надлежния ред, като по време на извъшване на деянието бил непълнолетен, но е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си– престъпление по чл. 345, ал.2 вр. с ал.1 вр. с чл.63, ал.1, т.4 от НК.

          На основание чл. 78а, ал.6 вр. с ал. 1 от НК, ОСВОБОЖДАВА обвиняемият А.С.А. ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ и му налага АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАНИЕ “ОБЩЕСТВЕНО ПОРИЦАНИЕ”, което да се изпълни чрез поставяне на обявление на таблото за съобщения в Професионална гимназия по селско стопанство гр.****където учи обвиняемия.

На основание чл. 189, ал. 3 и чл. 190, ал. 2 от НПК, ОСЪЖДА обвиняемият А.С.А. да заплати в полза на държавата, по сметка на ВПРС, сума в размер на 201.02 лв. /двеста и един лева и две стотинки/, представляваща направените по делото разноски и 5.00 лв. – държавна такса за служебно издаване на изпълнителен лист за присъдените в полза на държавата разноски.

          Решението може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок от днес пред Шуменски окръжен съд.

           

 

                                                                                    Районен съдия: