Р Е Ш Е Н И Е

       

       81             

                           

                           04.09.2017г., гр. Велики Преслав

 

В   И М Е Т О   НА   Н А Р О Д А

 

Районен съд – Велики Преслав, I-ви състав

На четвърти септември през две хиляди и седемнадесета година

В публично съдебно заседание, в следния състав:

 

Председател: Мирослав Марков

Секретар: Мюжгян Ахмедова

 

Прокурор: Калоян Вълков,

като разгледа докладваното от Председателя

Административно-наказателно дело № 328 по описа за 2017 година,

 

Р    Е    Ш    И :

 

ПРИЗНАВА  И.И.И., с ЕГН **********, роден на *** ***, български гражданин, осъждан, женен, с основно образование, с постоянен адрес:***.

 

ЗА ВИНОВЕН В ТОВА, че на 27.07.2017 г., около 13:40 часа в с. Иваново, общ. Върбица, обл. Шумен по ул. „Коста Шапков“, до кръстовище с ул. „Христо Ботев“ управлявал колесен трактор марка „Болгар“ с номер на рама 6208-8-03, нерегистриран по надлежния ред, предвиден в Закона за регистрация и контрол на земеделска и горска техника, поради което и на основание чл. 345, ал. 2 от НК и във връзка с чл. 78а, ал. 1 от НК ГО ОСВОБОЖДАВА ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ и му НАЛАГА административно наказание “ГЛОБА” в размер на 1000 /хиляда/ лева.

 

На основание чл. 189, ал. 3 от НПК, осъжда И.И.И., да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Велики Преслав направените деловодни разноски, по обвинението, по което е признат за виновен в размер на 126,96 лв., както и държавна такса за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист.

 

На основание чл. 378, ал. 5 от НПК, решението подлежи на обжалване или протест по реда на Глава ХXI от НПК в 15 - дневен срок от съобщаването му на страните пред Окръжен съд - Шумен.

 

                                                                    

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: