П Р О Т О К О Л №57

 

 

Година 2017                                                                                     Град Велики Преслав

Районен съд – Велики Преслав                                                  трети  състав

На 25 (двадесет и пети) септември                                             Година 2017

В публично съдебно заседание, в следния състав:

Председател ********Секретар Марияна Василева

Прокурор Каролина Калева-Параскевова,

Сложи за разглеждане докладваното от съдия С. ****наказателно дело от общ характер номер 141 по описа за 2017 година.

 

Съдът, като взе предвид така постигнатото споразумение между страните, счита, че същото не противоречи на закона и морала, поради което и на основание чл. 384 вр. чл. 382, ал. 7 от НПК

О п р е д е л и:

ОДОБРЯВА споразумението за частично решаване на делото в съдебното производство по НОХД № 141/2017 г. по описа на Районен съд гр. Велики Преслав, според което страните: 1) Ж.Ж. – адвокат от ШАК, в качеството му на защитник на подсъдимия А.Н.Б. – роден на *** ***, български гражданин, с постоянен и настоящ адрес:***, със средно образование, неженен, с ЕГН **********, неосъждан и 2) ****– прокурор при ВПРП, приемат за безспорно установено от фактическа страна, че подсъдимият А.Н.Б. – роден на *** ***, български гражданин, с постоянен и настоящ адрес:***, със средно образование, неженен, с ЕГН **********, неосъждан, на 07.08.2015 г., в гр. **** обл. Шумен, пред магазин в центъра на града, собственост на ****причинил лека телесна повреда, изразяваща се в причиняване на болка и страдание без разстройство на здравето, на С.П.И. *** – лека телесна повреда, причинена по хулигански подбуди, с което осъществил от обективна страна състава на престъплението по чл. 131, ал. 1, т. 12 вр. чл. 130, ал. 2 от НК

Деянието е извършено виновно при форма на вината – пряк умисъл.

За горепосоченото деяние, на основание чл. 131, ал. 1, т. 12 вр. чл. 130, ал. 2 от НК и чл. 54 от НК, на подсъдимия А.Н.Б., се определя наказание „Лишаване от свобода” в размер на ТРИ МЕСЕЦА.

На осн. чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание се отлага за срок от ТРИ ГОДИНИ.

2. Страните приемат за безспорно установено от фактическа страна, че подсъдимият А.Н.Б. – роден на *** ***, български гражданин, с постоянен и настоящ адрес:***, със средно образование, неженен, с ЕГН **********, неосъждан, на 07.08.2015 г., в гр. **** обл. Шумен, нощем, пред жилищен блок на ул. „****” № 2, в съучастие като съизвършител с Н.Б.К. и В.Г.В. ***, причинил лека телесна повреда – временно разстройство на здравето, неопасно за живота, на ****. *** – лека телесна повреда, причинена по хулигански подбуди, с което осъществил от обективна страна състава на престъплението по чл. 131, ал. 1, т. 12 вр. чл. 130, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК.

За горепосоченото деяние, на основание чл. 131, ал. 1, т. 12 вр. чл. 130, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК и чл. 54 от НК, на подсъдимия А.Н.Б., се определя наказание „Лишаване от свобода” в размер на ШЕСТ МЕСЕЦА.

На осн. чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание се отлага за срок от ТРИ ГОДИНИ.

 

На основание чл. 381, ал. 8 от НПК вр. чл. 23, ал. 1 от НК, за престъпленията по настоящото споразумение, на подсъдимия А.Б. с ЕГН **********, се определя ОБЩО НАКАЗАНИЕ „Лишаване от свобода” в размер на ШЕСТ МЕСЕЦА”.

На осн. чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното общо наказание се отлага за срок от ТРИ ГОДИНИ.

 

С престъпленията – предмет на обвинението по настоящото наказателно производство не са причинени съставомерни имуществени вреди.

            Веществени доказателства по делото няма приложени.

            Направените по делото разноски в частта им по обвинението срещу подсъдимия А.Б. в размер на 183,54 лв. се възлагат в тежест на подсъдимия А.Б. следва да ги заплати в полза на държавата, по сметка на Областна дирекция на МВР гр. Шумен.

 

На основание чл. 24, ал. 3 вр. чл. 384 вр. чл. 382, ал. 7 от НПК, ПРЕКРАТЯВА ЧАСТИЧНО наказателното производство по НОХД № 141/2017 г. по описа на ВПРС досежно обвинението срещу подсъдимия А.Н.Б..

Определението е окончателно и съгласно чл. 384 вр. чл. 382, ал. 1 от НПК, има последиците на влязла в сила присъда.

 

 

                                                          Районен съдия:

 

 

 

 

            Като съобрази постановеното в настоящото съдебно производство определение за частично решаване на делото в съдебното производство, както и предаването на съд на останалите трима подсъдими, по отношение на които споразумения не са внасяни в съда, съдът констатира, че е налице отрицателната предпоставка по чл. 29, ал. 1, т. 1, б. „б” от НПК – непозволяваща по-нататъшното участие на съдия ****в състава на съда, разглеждащ настоящото дело.

            Ето защо и на осн. чл. 31, ал. 1 вр. чл. 29, ал. 1, т. 1, б. „б” от НПК, съдът

О п р е д е л и:

            ОТСТРАНЯВА съдия ********от участие в състава на съда, разглеждащ НОХД № 141/2017 г. по описа на ВПРС, поради участие в състава, постановил на 25.09.2017 г. определение за частично решаване на делото в съдебното производство.

            Делото, незабавно след привеждане в изпълнение на определението от 25.09.2017 г. за одобряване на споразумението за частично решаване в съдебното производство, ДА СЕ ДОКЛАДВА за определяне на друг съдия-докладчик.

 

                                                                      Районен съдия:

 

 

 

            Заседанието приключи в 15,00 часа, протоколът изготвен в с.з.

 

 

                                                                                                          Районен съдия:

 

                                                                                                                    Секретар: