Р Е Ш Е Н И Е

 

05.10.2017 год.

 

Номер 88                                      Година 2017                   Град Велики Преслав

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Районен съд – Велики Преслав                                                     трети  състав

На 05 (пети) октомври                                                                 Година 2017

В публично съдебно заседание, в следния състав:

Председател Стоян Момов

Секретар Марияна Василева,

Прокурор Калоян Вълков,

като разгледа докладваното от съдия С. Момов

административно-наказателно дело номер 339 по описа за 2017 година, въз основа на закона и данните по делото, на основание чл. 378, ал. 4, т. 1 от НПК

 

Р    Е    Ш    И :

 

            ПРИЗНАВА обвиняемия В.М.В., роден на *** *** Преслав, български гражданин, с постоянен и настоящ адрес:***, с основно образование, женен, с ЕГН **********, неосъждан,  ЗА ВИНОВЕН в това, че на 15.08.2017 г., край с****, обл. Шумен, по път III-7302, км 20+031, управлявал моторно превозно средство – колесен трактор марка „Беларус” модел „ЮМЗ-6Л“, с номер на рама 284665, което не е регистрирано по надлежния ред – по реда на Наредба № 2 от 3.02.2016 г. за условията и реда за регистрация на техниката по Закона за регистрация и контрол на земеделската и горската техникапрестъпление по чл. 345, ал. 2 вр. ал. 1 от НК.

            На основание чл. 78а, ал. 1 от НК, ОСВОБОЖДАВА обвиняемия В.М.В. с ЕГН ********** ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ и му налага АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАНИЕ „ГЛОБА” в размер на ХИЛЯДА  ЛЕВА.

            На основание чл. 189, ал. 3 и чл. 190, ал. 2 от НПК, ОСЪЖДА обвиняемия В.М.В. да заплати сума в размер на 63,48 лв. (шестдесет и три лева и 48 стотинки), в полза на държавата, по сметка на Областна дирекция на МВР гр. Шумен, представляваща направените по досъдебно производство № 256/2017 г. по описа на РУ гр. Велики Преслав при ОД на МВР гр. Шумен разноски – за съдебно-автотехническа експертиза, и 5,00 лв. (пет лева), в полза на бюджета на съдебната власт, по сметка на Районен съд – Велики Преслав, представляваща държавна такса за служебно издаване на изпълнителен лист за така присъдените в полза на държавата разноски.

            ОТМЕНЯ взетата по отношение на обвиняемия В.М.В. с ЕГН ********** МЯРКА ЗА НЕОТКЛОНЕНИЕ „ПОДПИСКА”.

            Решението може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок от днес, пред Шуменски окръжен съд.

 

 

                                                                                    Районен съдия: