П Р О Т О К О Л  № 62

           

 

Година 2017                                                                                     Град Велики Преслав

Великопреславският районен съд                                             трети  състав

На 19 (деветнадесети) октомври                                    Година 2017

В публично съдебно заседание, в следния състав:

                                                                                   Председател  Стоян Момов

Секретар Марияна Василева

Прокурор Каролина Калева-Параскевова,

Сложи за разглеждане докладваното от съдия Момов

наказателно дело от общ характер номер 396 описа за 2017 година.

 

 

            Съдът, като взе предвид така постигнатото споразумение между страните, счита, че същото не противоречи на закона и морала, поради което и на основание чл. чл. 384 вр. чл. 382, ал. 7 от НПК,

            О п р е д е л и:

            ОДОБРЯВА споразумението за решаване на делото в съдебното производство по НОХД № 396/2017 г. по описа на Районен съд – Велики Преслав, според което страните:

1) В.К. – адвокат от ШАК, в качеството му на защитник на подсъдимия Й.Р.К., роден на *** ***, български гражданин, с постоянен и настоящ адрес:***, със средно образование, разведен, с ЕГН **********, неосъждан считано от 27.11.1992 г. и 2) Калоян Вълков – районен прокурор във ВПРП,

            приемат за безспорно установено от фактическа страна, че подсъдимият Й.Р.К., роден на *** ***, български гражданин, с постоянен и настоящ адрес:***, със средно образование, разведен, с ЕГН **********, неосъждан, от неустановена дата, до 03.10.2017 г., в частен имот с абонатен при „Енерго-Про Мрежи“ АД гр. Варна № 0201711294, находящ се в местността *****край гр. Велики Преслав, осъществил чрез другиго неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа собственост на „Енерго-Про Мрежи“ АД гр. Варна, като използвал двужилен меден електрически проводник със сечение на всяко от жилата по 1,0 кв. мм за свързване с електрическата инсталация на имота, с което създал условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия, с което осъществил от обективна страна състава на престъплението по чл. 234в, ал. 1 от НК.

            Деянието е извършено виновно при форма на вината – пряк умисъл.

За горепосоченото деяние, на основание чл. 234в, ал. 1 от НК и чл. чл. 54 от НК, на подсъдимия Й.Р.К. с ЕГН **********, се налагат наказания „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” в размер на ТРИ МЕСЕЦА и „ГЛОБА“ в размер на 100 (СТО) лева.

На основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание „Лишаване от свобода” СЕ ОТЛАГА за срок от ТРИ години, считано от 19.10.2017 г.

            От престъплението, предмет на настоящото споразумение, не са причинени съставомерни имуществени вреди.

            С приложеното по делото веществено доказателство, предадено за пазене в Районно управление *** при ОД на МВР – Шумен (удостоверено върху постановление за предаване от 10.10.2017 г., л. 27 от ДП), се постъпва както следва:

            На основание чл. 53, ал. 1, б.„а” от НК, иззетият като веществено доказателство двужилен меден електрически проводник с дължина 15 метра, с външна, черна на цвят изолация, с изолирани поотделно жила с червена, съотв. бяла на цвят изолация, със сечение на всяко от жилата 1,0 кв. мм, се отнема в полза на държавата.

            По делото не са направени разноски за присъждане.

 

            На основание чл. 24, ал. 3 вр. чл. 384, вр. чл. 382, ал. 7 от НПК, ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по настоящото НОХД № 396/2017 г. по описа на ВПРС.

            Определението е окончателно и съгласно чл. 384 вр. чл. 382, ал. 1 от НПК, има последиците на влязла в сила присъда.

 

                                                                                                          Районен съдия:

 

 

 

 

            Съдът, като съобрази, че отнетото на основание чл. 53, ал. 1, б.„а” от НК в полза на държавата веществено доказателство по делото: двужилен меден електрически проводник с дължина 15 метра, с външна, черна на цвят изолация, с изолирани поотделно жила с червена, съотв. бяла на цвят изолация, със сечение на всяко от жилата 1,0 кв. мм – собственост на осъдения Й.Р.К. с ЕГН **********, е с очевидно незначителна стойност, поради което е невъзможно публичният изпълнител да пристъпи към изпълнение чрез продажбата му по реда на публичната продан по ДОПК,

            О п р е д е л и:

            На основание чл. 132, ал. 2, пр. последно от Правилника за администрацията в съдилищата (ПАС),  ДА СЕ УНИЩОЖИ по реда на чл. 134 от ПАС (чрез физическо унищожаване, отразено в протокол), отнетото с определение от 19.10.2017 г. по настоящото дело, на основание чл. 53, ал. 1, б.„а” от НК в полза на държавата веществено доказателство: двужилен меден електрически проводник с дължина 15 метра, с външна, черна на цвят изолация, с изолирани поотделно жила с червена, съотв. бяла на цвят изолация, със сечение на всяко от жилата 1,0 кв. ммсобственост на осъдения Й.Р.К. с ЕГН **********.

            За постановеното унищожаване, на основание чл. 133, ал. 1 от ПАС, ДА СЕ НАПРАВИ отбелязване в книгата за веществените доказателства, водена в Районен съд – Велики Преслав.

 

                                                                                                          Районен съдия:

 

 

Заседанието приключи в 11,00 часа, протоколът изготвен в с.з.

 

 

                                                                                                          Районен съдия:

 

                                                                                                                     Секретар: