П Р О Т О К О Л

гр. Велики Преслав, 08.11.2017 година

 

РАЙОНЕН СЪДВЕЛИКИ ПРЕСЛАВ, ПЪРВИ СЪСТАВ в публично съдебно заседание проведено на осми ноември през две хиляди и седемнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: МИРОСЛАВ МАРКОВ

 

при участието на секретаря М.А. сложи за разглеждане гражданско дело № 464  по описа за 2017 година, докладвано от съдията.

 

След спазване разпоредбата на чл. 142, ал. 1, пр. ІІ от ГПК, на именното повикване в 10:00 часа се явиха:

 

Ищецът „А.з.к.н.п.з.“ ООД, ***, редовно призовани, не изпращат представител.

Ответникът Р.Т.Й., редовно призована, не се явява, не се и представлява.

 

 

СЪДЪТ докладва постъпила молба преди началото на днешно съдебно заседание от юрк. Н. А., в качеството й на процесуален представител на ищеца, с която на основание чл. 233 от ГПК се прави отказ от исковата претенция, поради пълното изплащане на задължението от страна на длъжника Р.Й..

 

 

СЪДЪТ предвид редовното призоваване на страните намира, че не са налице процесуални пречки по хода на делото, поради което

 

 

О П Р Е Д Е Л И:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

 

Предвид докладваната постъпила молба от 08.11.2017 г. преди началото на днешно съдено заседание, съдът констатира, че ищецът заявява, че на основание чл. 233 от ГПК прави отказ от иска поради пълното изплащане на задължението от страна на длъжника Р.Й. и по същество сочи, че желае производството по делото да бъде прекратено.

Съдът, като взе предвид разпоредбата на чл. 233 от ГПК намира, че са налице предпоставките за прекратявана на производството по делото. Ищецът има право да се откаже от спорното право във всяко положение на делото, като съгласието на ответника не е необходимо.

Едновременно с това съдът констатира, че по заповедното производство е издадена заповед за изпълнение, но не е издаден изпълнителен лист.

Ето защо, следва да се обезсили издадената заповед за изпълнение, тъй като същата не е влязла в сила.

 

Водим от горното и на основание чл. 233 от ГПК и чл. 410, ал. 1 и ал. 2, във вр. чл. 233 от ГПК, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

 

ПРЕКРАТЯВА на основание чл. 233 от ГПК производството по Гр.дело № 464/2017 г. по описа на Районен съд – Велики Преслав, поради отказ от иска.

ПРЕКРАТЯВА на основание чл. 410, ал. 1 и ал. 2, във вр. чл. 233 от ГПК производството по частно гр.дело № 306/2017 г. по описа на Районен съд – Велики Преслав.

ОБЕЗСИЛВА Заповед № 126 от 05.05.2017 г. за изпълнение на парично задължение по чл. 410 от ГПК, издадена по частно гр.дело № 306/2017 г. по описа на Районен съд – Велики Преслав.

Констатира, че не е издаден изпълнителен лист.

 

Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Шумен с частна жалба в едноседмичен срок от връчването му на страните.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

Съдебното заседание приключи в 10:10 часа.

 

 

                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

СЕКРЕТАР: