Р Е Ш Е Н И Е

       

       98            

                           

                           08.11.2017г., гр. Велики Преслав

 

В   И М Е Т О   НА   Н А Р О Д А

 

Районен съд – Велики Преслав, I-ви състав

На осми ноември през две хиляди и седемнадесета година

В публично съдебно заседание, в следния състав:

 

Председател: Мирослав Марков

Секретар: Мюжгян Ахмедова

 

Прокурор: Каролина Калева-Параскевова,

като разгледа докладваното от Председателя

Наказателно дело от общ характер № 141 по описа за 2017 година,

 

Р    Е    Ш    И :

 

ПРИЗНАВА В.Г.В., с ЕГН **********, роден на *** ***, български гражданин, неосъждан, неженен, със средно образование, с постоянен адрес:***;

ЗА ВИНОВЕН В ТОВА, че на 07.08.2015 г. през нощта на публично място пред жилищен блок в гр. Смядово на ул. „****“ № 2 в съучастие и като съизвършител с Н.Б.К. и А.Н.Б. причинил лека телесна повреда по хулигански подбуди на ****., изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота, произтичаща от нанесени удари с метални тръби, поради което и на основание чл. 131, ал. 1, т. 12 вр. чл. 130, ал. 1 вр. чл. 20, ал. 2 от НК и във връзка с чл. 78а, ал. 1 от НК ГО ОСВОБОЖДАВА ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ и му НАЛАГА административно наказание “ГЛОБА” в размер на 1000 /хиляда/ лева.

 

 

ПРИЗНАВА Н.Б.К., с ЕГН **********, роден на *** ***, български гражданин, неосъждан, женен, с основно образование, с постоянен адрес:***;

ЗА ВИНОВЕН В ТОВА, че на 07.08.2015 г. през нощта на публично място пред жилищен блок в гр. Смядово на ул. „****“ № 2 в съучастие и като съизвършител с В.Г.В. и А.Н.Б. причинил лека телесна повреда по хулигански подбуди на ****., изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота, произтичаща от нанесени удари с метални тръби, поради което и на основание чл. 131, ал. 1, т. 12 вр. чл. 130, ал. 1 вр. чл. 20, ал. 2 от НК и във връзка с чл. 78а, ал. 1 от НК ГО ОСВОБОЖДАВА ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ и му НАЛАГА административно наказание “ГЛОБА” в размер на 1000 /хиляда/ лева.

 

 

 

 

ПРИЗНАВА В.Б.К., с ЕГН **********, роден на *** ***, български гражданин, неосъждан, неженен, с основно образование, с постоянен адрес:***;

ЗА ВИНОВЕН В ТОВА, че на 07.08.2015 г. през нощта на публично място пред жилищен блок в гр. Смядово на ул. „****“ № 2 причинил лека телесна повреда по хулигански подбуди на Ж.Д.Ж., изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота, произтичаща от нанесени удари с метални тръби и юмруци, поради което и на основание чл. 131, ал. 1, т. 12 вр. чл. 130, ал. 1 от НК и във връзка с чл. 78а, ал. 1 от НК ГО ОСВОБОЖДАВА ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ и му НАЛАГА административно наказание “ГЛОБА” в размер на 1000 /хиляда/ лева.

 

На основание чл. 189, ал. 3 от НПК, осъжда В.Г.В., да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Велики Преслав направените деловодни разноски, по обвинението, по което е признат за виновен в размер на 183,54 лв., както и държавна такса за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист.

 

На основание чл. 189, ал. 3 от НПК, осъжда Н.Б.К., да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Велики Преслав направените деловодни разноски, по обвинението, по което е признат за виновен в размер на 183,54 лв., както и държавна такса за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист.

 

На основание чл. 189, ал. 3 от НПК, осъжда В.Б.К., да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на Районен съд – Велики Преслав направените деловодни разноски, по обвинението, по което е признат за виновен в размер на 183,54 лв., както и държавна такса за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист.

 

 

На основание чл. 378, ал. 5 от НПК, решението подлежи на обжалване или протест по реда на Глава ХXI от НПК в 15 - дневен срок от съобщаването му на страните пред Окръжен съд - Шумен.

 

                                                                    

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: