П Р О Т О К О Л № 67

 

 

 

Година 2017                                                                                     Град Велики Преслав

Великопреславският районен съд                                             ІV състав

На 29 (двадесет и девети) ноември                                            Година 2017

 

В публично съдебно заседание, в следния състав:

 

                                                                                              Председател Дияна Петрова

 

 

Секретар Женя Проданова

Прокурор Калоян Вълков.

Сложи за разглеждане докладваното от съдия Дияна Петрова

наказателно дело от общ характер номер 456 по описа за 2017 година.

 

 

 

 

Съдът, като взе предвид така постигнатото споразумение между страните, счита, че същото не противоречи на закона и морала, поради което и на основание чл. 382, ал. 7 от НПК

О п р е д е л и:

ОДОБРЯВА споразумението за решаване на делото в ДП № 511/2013 г. по описа на РУ „Полиция“ гр. В. Преслав , според което:

Съдържание на споразумението:

Страните приемат за безспорно установено от фактическа страна,  че обвиняемия А.И.Г. в условията на продължавано престъпление, на неустановени дати в периода от 01.12.2013 г. до 25.12.2013 г., в гр. Велики Преслав, обл. Шумен и в с. ***, общ. Върбица, обл. Шумен, като повредил прегради здраво направени за защита на имот, отнел чужди движими вещи, а именно: 1 бр. сухо мляко марка „Фризолак“ и 1 бр. суджук „Орехите“ на стойност 18,20 лв., собственост на „Йоми“ ЕООД от владението на съответното длъжностно лице, както и чужди движими вещи: 1 бр. тръба за печка и 1 бр. кривел за печка на стойност 4,00лв. собственост на С.Г.К. ***, всички вещи на обща стойност 22,20 лв., без тяхно съгласие с намерението противозаконно да ги присвои, и до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд откраднатите вещи са заместени, с което от обективна страна осъществил състава на престъплението  по чл. 197, т. 3 във вр. с чл. 195, ал. 1, т. 3 във вр. с чл. 194, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1  от НК.

            Деянието е извършено умишлено, под форма на вината - пряк умисъл.

За извършеното деяние  на обв. А.И.Г. с ЕГН ********** на основание по чл. 197, т. 3 във вр. с чл. 195, ал. 1, т. 3 във вр. с чл. 194, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1  от НК и чл. 54, ал. 1 от НК се налага наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” ЗА СРОК ОТ ШЕСТ МЕСЕЦА, като на основание чл.57, ал.1, т.2, б.“б“ от Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража се определя първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието.

    Причинените с престъплението вреди са възстановени изцяло на пострадалите.

  На осн.чл.53, ал.2, б.“б“, предл.първо от НК СЕ ОТНЕМАТ в полза на държавата веществени доказателства – 1 бр. кафява тръба от ламарина и 1 бр. кафяв кривел(тръба) от ламарина – на съхранение в РУ гр. Велики Преслав (л. 105).

     Направените по делото разноски в размер на 150.00 лв. се възлагат на обвиняемия А.И.Г., които следва да се внесат по сметка на ВПРС .

 

На основание чл. 24, ал. 3 вр. чл. 382, ал. 7 от НПК, ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по ДП № 511/2013 г. по описа на РУ гр. В. Преслав и съдебното производство по настоящото НОХД №456/2017 г. по описа на ВПРС.

          Определението, на основание чл. 382, ал. 9 от НПК, е окончателно и съгласно чл. 383, ал. 1 от НПК, има последиците на влязла в сила присъда.

 

На основание чл.382, ал.10 от НПК да се съобщи на пострадалите   С.Г.К. и  „Йоми“ ЕООД, представлявано от М.Й.М. за определението за решаване на делото, като им бъде разяснено, че може да предявят граждански иск за неимуществени вреди пред гражданския съд.

 

 

                                                                                                           Районен съдия:

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                             Секретар: