П Р О Т О К О Л №70

           

 

Година 2017                                                                                                 Град Велики Преслав

Великопреславският районен съд                                                        трети  състав

На 28 (двадесет и осми) декември                                                         Година 2017

В публично съдебно заседание, в следния състав:

                                                                                              Председател Стоян Момов

Секретар Мюжгян Ахмедова

Прокурор Калоян Вълков,

Сложи за разглеждане докладваното от съдия  Момов

наказателно дело от общ характер номер 493 по описа за 2017 година.

 

           

Съдът, като взе предвид така постигнатото споразумение между страните, счита, че същото не противоречи на закона и морала, поради което и на основание чл. 382, ал. 7 от НПК

            О п р е д е л и:

ОДОБРЯВА споразумението за решаване на делото в досъдебното производство по ДП № 253/2017 г. по описа на Районно управление *** при ОДМВР - Шумен, според което страните:

            1) Г.И. – адвокат от ШАК, в качеството му на защитник на обвиняемия М.С.Д. с ЕГН ********** и 2****– районен прокурор във ВПРП,

            приемат за безспорно установено от фактическа страна, че обвиняемият М.С.Д., роден на *** ***, български гражданин, с постоянен и настоящ адрес:***, със средно образование, неженен, с ЕГН **********, неосъждан, за времето от 29.07.2017 г. до 11.08.2017 г., в гр. Велики Преслав, обл. Шумен, държал огнестрелно оръжие – фабрично произведена ловна гладкоцевна пушка (полуавтоматична), калибър 12, марка „Brawning A500“, с фабричен № 751NM04114, без да има за това надлежно разрешение, с което осъществил от обективна страна състава на престъплението по чл. 339, ал. 1 от НК.

            Деянието е извършено виновно при форма на вината – пряк умисъл.

            За горепосоченото престъпление, на основание чл. 339, ал. 1 от НК и чл. 381, ал. 4 от НПК вр. чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК, на обвиняемия М.С.Д. с ЕГН **********, се налага наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” в размер на ЧЕТИРИ МЕСЕЦА.

            На основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на наложеното наказание СЕ ОТЛАГА за срок от ТРИ години, считано от 28.12.2017 година.

            С престъплението – предмет на обвинението по настоящото наказателно производство не са причинени имуществени вреди.

            С приложеното по делото ВЕЩЕСТВЕНО ДОКАЗАТЕЛСТВО, иззето с протокол за претърсване и изземване от 11.08.2017 г. (л. 6-7 от ДП), предадено за пазене в Районно управление *** при ОД на МВР – Шумен (с разписка от 07.09.2017 г., л. 44 от ДП), се постъпва както следва:

            а) на основание чл. 53, ал. 2, б.„а” от НК, иззетото като веществено доказателство огнестрелно оръжие – фабрично произведена ловна гладкоцевна пушка (полуавтоматична), калибър 12, марка „Brawning A500“, с фабричен № 751NM04114, се отнема в полза на държавата.

            Направените по делото разноски в общ размер 74,86 лв. – възнаграждения на вещи лица, платени от бюджета на ОД на МВР гр. Шумен, се възлагат в тежест на обвиняемия М.С.Д., който следва да ги заплати в полза на държавата, по сметка на Областна дирекция на МВР гр. Шумен: IBAN: ***, BIC: ***, банка: „Обединена българска банка” АД.

 

            На основание чл. 24, ал. 3 вр. чл. 382, ал. 7 от НПК, ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по ДП № 253/2017 г. по описа на Районно управление *** при ОДМВР - Шумен.

            На основание чл. 24, ал. 3 вр. чл. 382, ал. 7 от НПК, ПРЕКРАТЯВА съдебното производство по настоящото НОХД № 493/2017 г. по описа на ВПРС.

            Определението е окончателно и съгласно чл. 382, ал. 1 от НПК, има последиците на влязла в сила присъда.

 

                                                                                                          Районен съдия:

 

 

            Заседанието приключи в 10,15 часа, протоколът изготвен в с.з.

 

 

                                                                                                          Районен съдия:

 

                                                                                                                    Секретар: