П Р О Т О К О Л  №8

 

 

Година 2018                                                                                     Град Велики Преслав

Великопреславският районен съд                                             Четвърти състав

На 09 (девети) февруари                                                               Година 2018

 

В публично съдебно заседание, в следния състав:

                                                                                              Председател: Дияна Петрова

 

 

Секретар: Женя Проданова

Прокурор: Калоян Вълков  

Сложи за разглеждане докладваното от съдия Дияна Петрова

наказателно дело от общ характер номер 61 по описа за 2018 година.

 

Съдът, като взе предвид така постигнатото споразумение между страните, счита, че същото не противоречи на закона и морала, поради което и на основание чл. 382, ал. 7 от НПК.

О п р е д е л и:

ОДОБРЯВА споразумението за решаване на делото в  досъдебно производство № 50/2015 г. по описа на РУ гр. В. Преслав, според което:

Страните приемат за безспорно установено от фактическа страна, че обвиняемият С.А.Х. ***, пред магазин на ***в с. ***, находящ се в центъра на селото в съучастие като съизвършител с лицето ***Х. ***, извършил непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, а именно действия, изразяващи се в нанесени от негова страна на публично място удари с юмруци и ритници по тялото на пострадалия Т.Г.Т. от с. *** и в невербални изразени закани за упражняване на физическо насилие чрез използване на брадва по отношение на телесната неприкосновеност на същото лице, деяние демонстриращо изключителна дързост у дееца при неговото осъществяване, с което е осъществил от обективна страна състава на престъпление по чл. 325,  ал. 2, пр.2, алт. втора във връзка с ал. 1, във връзка с чл. 20, ал. 2 от НК. Деянието е извършено умишлено, при форма на вината – пряк умисъл.

За горепосоченото деяние, на основание чл. 325,  ал. 2, пр.2, алт. втора във връзка с ал. 1, във връзка с чл. 20, ал. 2 от НК и на основание чл. 55, ал. 1, т. 2, б. „Б“ от НК.  на обвиняемия С.А.Х. се налага наказание ПРОБАЦИЯ”.

На осн. чл. 42а, ал. 2, т. 1, т. 2, и ал. 3, т.1 от НК на обвиняемия С.А.Х. СЕ ОПРЕДЕЛЯТ ПРОБАЦИОННИ МЕРКИ:

а/ „ЗАДЪЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ ПО НАСТОЯЩ АДРЕС” за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, като на основание чл. 42б, ал. 1 от НК се определя периодичност ДВА пъти седмично;

б/ „ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПЕРИОДИЧНИ СРЕЩИ С ПРОБАЦИОНЕН СЛУЖИТЕЛ” за срок от  ШЕСТ МЕСЕЦА;

С престъплението, предмет на споразумението не са причинени съставомерни имуществени вреди.

На основание чл.53, ал.1, б.“а“ от НК, СЕ ОТНЕМАТ в полза на държавата веществените доказателства – два броя брадви и дървен кол, приобщени с протокол за доброволно предаване от 29.12.2014г. 

На основание чл. 24, ал. 3 вр. чл. 382, ал. 7 от НПК, ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по ДП 50/2015 г. по описа на РУ гр. Велики Преслав и съдебното производство по НОХД № 61/2018 г. по описа на ВПРС.          

Определението, на основание чл. 382, ал. 9 от НПК, е окончателно и съгласно чл. 383, ал. 1 от НПК, има последиците на влязла в сила присъда.

На основание чл. 382, ал 10 от НПК да се съобщи на пострадалия Т.Г.Т., за настоящото определение, като му бъде разяснено, че може да предяви граждански иск, за причинените му неимуществени вреди пред гражданския съд.

 

                                                                                                           Районен съдия:

 

            Заседанието приключи в 14.27 часа, протоколът изготвен в с. з.

                                                                                                          

Районен съдия:                                                                                                                            Секретар: