П Р О Т О К О Л №17

           

 

Година 2018                                                                                                 Град Велики Преслав

Великопреславският районен съд                                                        трети  състав

На 22 (двадесет и втори) март                                                                Година 2018

В публично съдебно заседание, в следния състав:

                                                                                              Председател Стоян Момов

Секретар Марияна Василева

Прокурор Каролина Калева-Параскевова,

Сложи за разглеждане докладваното от съдия  Момов

наказателно дело от общ характер номер 107 по описа за 2018 година.

 

 

 

 

 

           

Съдът, като взе предвид така постигнатото споразумение между страните, счита, че същото не противоречи на закона и морала, поради което и на основание чл. 382, ал. 7 от НПК

О п р е д е л и:

ОДОБРЯВА споразумението за частично решаване на делото в досъдебното производство по ДП № 418/2016 г. по описа на РУ гр. Велики Преслав при ОД на МВР - Шумен, според което страните:

1) В.Б. – адвокат от ШАК, в качеството му на защитник на обвиняемия Й.К.К. с ЕГН ********** и 2) ****– прокурор при ВПРП,

            приемат за безспорно установено от фактическа страна, че обвиняемият Й.К.К., роден на *** ***, български гражданин, с постоянен адрес:***, живущ на адрес:***, с начално образование, неженен, с ЕГН **********, неосъждан, на 20.10.2016 г., около 01,30 часа, в съучастие като съизвършител с две неустановени лица, влязъл в чуждо жилище – това на О.С.П.от с. Д. и М.А.С. от гр. В., находящо се на административен адрес:***, като употребил за това сила – нанасяне на удари по дървени врати, заключени с райбери и деянието е извършено нощем, от две или повече лица, с което от обективна страна осъществил състава на престъплението по чл. 170, ал. 2 вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК.

            Деянието е извършено виновно при форма на вината – пряк умисъл.

            За горепосоченото деяние, на основание чл. 170, ал. 2 вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК и чл. 381, ал. 4 от НПК вр. чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК, на обвиняемия Й.К.К. се налага наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“ в размер на ДЕСЕТ МЕСЕЦА.

            На основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА за срок от ТРИ години, считано от 22.03.2018 година.

            От престъплението, предмет на обвинението по настоящото наказателно производство не са причинени имуществени вреди.

            По делото не са приложени предмети и книжа като веществени доказателства.

            Направените по делото разноски в общ размер 253,92 лв. – възнаграждение на вещо лице, за сметка на бюджета н.О.н.М.г.Ш. се възлагат в тежест на обвиняемия Й.К.К., който следва да ги заплати в полза на държавата, по сметка на Областна дирекция на МВР гр. Шумен: IBAN: ***, BIC: ***, банка: „Обединена българска банка” АД.

 

            На основание чл. 24, ал. 3 вр. чл. 382, ал. 7 от НПК, ПРЕКРАТЯВА ЧАСТИЧНО наказателното производство по досъдебно производство № 418/2016 г. по описа на РУ гр. Велики Преслав при ОД на МВР – Шумен, В ЧАСТА МУ по обвинението срещу обвиняемия Й.К.К..

            На основание чл. 24, ал. 3 вр. чл. 382, ал. 7 от НПК, ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по настоящото НОХД № 107/2018 г. по описа на Районен съд – велики Преслав.

 

            След привеждане в изпълнение на настоящото определение, ДП № 418/2016 г. по описа на РУ гр. Велики Преслав при ОД на МВР – Шумен, ДА СЕ ВЪРНЕ на ВПРП, по компетентност.

Определението е окончателно и съгласно чл. 382, ал. 1 от НПК, има последиците на влязла в сила присъда.

 

 

                                                                                                          Районен съдия:

 

 

 

 

           

            Великопреславският районен съд

            О п р е д е л и:

            ДА СЕ ИЗДАДЕ на адв. В.Б. от ШАК удостоверение за участието му в настоящото съдебно производство с оглед определяне на възнаграждението му от НБПП.

 

 

            Заседанието приключи в 11,28 часа.

Протоколът изготвен в с.з.

 

 

 

                                                                                                          Районен съдия:

 

                                                                                                                    Секретар: