П  Р  И  С  Ъ  Д  А

 

Номер . . . . . . . . . . .                       Година 2018                 Град Велики Преслав

 

 

В   И М Е Т О   НА   Н А Р О Д А

 

 

Великопреславският районен съд                                 четвърти състав

На 17 (седемнадесети) май                                               Година 2018

В публично съдебно заседание, в следния състав:

Председател Дияна Петрова

                                  

                                                            

Секретар Мюжгян Ахмедова,

Прокурор Калоян Вълков,

като разгледа докладваното от съдия Д.Петрова

наказателно дело от общ характер номер 114 по описа за 2018 година,

 

 

П  Р  И  С  Ъ  Д  И :

 

 

            ПРИЗНАВА подсъдимия Н.Й.Н. с ЕГН **********,***, български гражданин, с постоянен и настоящ адрес ***, със средно образование, неженен, неосъждан,  ЗА ВИНОВЕН в това че на 01.02.2017 г. в гр.Велики Преслав, обл.Шумен в собствения си лек автомобил „БМВ 318ИС“ с рег.№****, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал високорисково наркотично вещество – коноп в смес с тютюн с нето тегло 0.55 г, с концентрация на активно действащо вещество „тетрахидроканабинол“ 9.9 %, като случаят е маловажен, поради което и на основание чл.354а, ал.5 вр. с ал.3, т.1 от НК и чл. 54 от НК ГО ОСЪЖДА на 250.00 /двеста и петдесет/ лв. “ГЛОБА”.

            На осн.чл.354а, ал.6 от НК ОТНЕМА в полза на държавата вещественото доказателство по делото високорисково наркотично вещество – коноп в смес с тютюн с нето тегло 0.55 г, с концентрация на активно действащо вещество „тетрахидроканабинол“ 9.9 %,

ПОСТАНОВЯВА унищожаване на отнетото веществено доказателство, на основание чл. 19-23 от Наредба за условията и реда за съхраняване и унищожаване на наркотични вещества, растения и прекурсори, както и за вземане на представителни проби от тях.

След влизане в сила преписи на присъдата да се изпратят на Централно митническо управление, Отдел "МРР-НОП", гр. София и на РУ-В.Преслав за изпълнение.

            На основание чл. 189, ал. 3 от НПК и чл. 190, ал. 2 от НПК, ОСЪЖДА подсъдимия Н.Й.Н., да заплати сума в размер на 197.18 лева, в полза на държавата по сметка на ВПРС, представляваща направените по делото разноски и 5.00 лева държавна такса за служебно издаване на изпълнителен лист за присъдените в полза на държавата  разноски.

            Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок от днес пред Окръжен съд град Шумен.

 

                                                           Районен съдия: