П  Р  И  С  Ъ  Д  А

 

 

Номер . . . . . . . . . . .                                   Година 2018                             Град Велики Преслав

 

В   И М Е Т О   НА   Н А Р О Д А

 

Районен съд – Велики Преслав                                                              трети  състав

На 07 (седми) юни                                                                                      Година 2018

В публично съдебно заседание, в следния състав:

                                                                                              Председател Стоян Момов

Секретар М.на Василева,

Прокурор Каролина Калева-Параскевова,

като разгледа докладваното от съдия  Момов

наказателно дело от общ характер номер 380 по описа за 2017 година,

 

П  Р  И  С  Ъ  Д  И :

 

            ПРИЗНАВА подсъдимата Е.К.П. – родена на *** ***, български гражданин, с постоянен и настоящ адрес:***, с начално образование, омъжена, с ЕГН **********, неосъждана,   ЗА ВИНОВНА в това, че на неустановена дата в периода от 21.12.2016 г. до 23.12.2016 г., в с. Драгоево и в гр. Велики Преслав, област Шумен, с цел да набави за себе си имотна облага, укрила и спомогнала да бъдат отчуждени чужди движими вещипарични знаци на обща номинална стойност 530,00 лв. (петстотин и тридесет лева), собственост на А.Х.Й. ***, за които знаела, че са придобити от другиго – от П. В. П. чрез друго общественоопасно деяние по чл. чл. 207, ал. 1 от НК – присвояване на вещи,  при условията на чл. 55, ал. 1, пр. 1 от НК и на основание чл. 215, ал. 1 вр. чл. 207, ал. 1 от НК и чл. 55, ал. 2 вр. чл. 47, ал. 1, изр. 2 от НК, Я  ОСЪЖДА на „ГЛОБА” в размер на 100 (СТО) ЛЕВА.

            На основание чл. 189, ал. 3 от НПК, ОСЪЖДА подсъдимата Е.К.П. с ЕГН ********** да заплати сума в размер на 148,12 лв. (сто четиридесет и осем лева и 12 стотинки), в полза на държавата, по сметка на Областна дирекция на МВР – Шумен, представляваща направените по досъдебно производство № 19/2017 г. по описа на РУ – Велики Преслав при ОД на МВР – Шумен разноски и 5,00 лв. (пет лева), в полза на бюджета на съдебната власт, по сметка на Районен съд – Велики Преслав, представляваща държавна такса за служебно издаване на изпълнителен лист за така присъдените в полза на държавата разноски.

            На основание чл. 189, ал. 3 от НПК и чл. 190, ал. 2 от НПК, ОСЪЖДА подсъдимата Е.К.П. с ЕГН ********** да заплати сума в размер на 30,00 лв. (тридесет лева), в полза на бюджета на съдебната власт, по сметка на Районен съд – Велики Преслав, представляваща направените в съдебното производство разноски и 5,00 лв. (пет лева) държавна такса за служебно издаване на изпълнителен лист за така присъдените в полза на държавата разноски.

 

            Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок от днес пред Окръжен съд град Шумен.

 

                                                                               Районен съдия: