Р Е Ш Е Н И Е

 

27.07.2018 год.

 

Номер . . . . . . . . . . .                                  Година 2018                  Град В.П.

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Великопреславският районен съд                                             четвърти състав

На 03 (трети) юли                                                                           Година 2018

В публично съдебно заседание, в следния състав:

Председател Дияна Петрова

Секретар Женя Проданова,

Прокурор . . . . . . . . . . . . . . . .,

като разгледа докладваното от съдия Д.Петрова

гражданско дело номер 33 по описа за 2018 година,

за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Р Е Ш И:

 

 ПРЕКРАТЯВА на основание чл. 49, ал. 3 вр. ал. 1 от СК брака между М.А.-Т. родена на ***г. в Република Сърбия с адрес с. И., общ. В.П., обл. Ш., ул.“Х.А.“ № 4 и Т.С.Т. с ЕГН ********** с пост.адрес ***, сключен на 28.03.2016 г. в гр. В.П., общ. В.П., обл. Ш. с акт за граждански брак № 0014/28.03.2016 г., съставен в гр. В.П., общ. В.П., обл. Ш., поради настъпило дълбоко и непоправимо разстройство на брака, като ОБЯВЯВА, че вина за разстройството на брачните отношения има съпругата М.А.-Т..

ПРЕДОСТАВЯ ползването на семейното жилище, находящо се в с. И., общ.В.П., обл.Ш., ул. “Х.А.“ № 4 на Т.С.Т. с ЕГН **********, като констатира, че М.А.-Т. родена на ***г. в Република Сърбия го е напуснала.

ПОСТАНОВЯВА след развода жената да носи брачното си фамилно име А.-Т..

ОБЯВЯВА, че след прекратяването на брака с влизане в сила на настоящото решение, страните няма да си дължат издръжка по между си.

ОСЪЖДА на основание чл. 329, ал.1 изр.1 от ГПК вр. чл. 1 и чл. 6, т.2 от ТДТСГПК и чл. 78, ал. 6 от ГПК, М.А.-Т. родена на *** г. в Република Сърбия с адрес с. И., общ. В.П., обл.Ш., ул.“Х.А.“ № 4, да заплати в полза на Държавата по сметка на ВПРС окончателна държавна такса в размер на 25.00 лева по иска за развод.

ОСЪЖДА на основание чл. 329, ал.1 изр.1 от ГПК и чл.78, ал.1 от ГПК, М.А.-Т. родена на *** г. в Република Сърбия с адрес с. И., общ. В.П., обл.Ш., ул.“Х.А.“ № 4 да заплати на Т.С.Т. с ЕГН ********** с пост.адрес ***, направените по делото разноски в размер на 625.00 лв./шестстотин двадесет и пет лева/.

Решението подлежи на обжалване пред Ш.ски окръжен съд в 2-седмичен срок от връчването му на страните ведно със съобщението за изготвянето и обявяването му.

 

                                                                    

                                                                               Районен съдия: