Съдът намира, че така постигнатата между страните спогодба не противоречи на закона, в интерес на детето  и следва да бъде  одобрена, поради което на осн. чл. 234 ал. 1 от ГПК

 

О п р е д е л и:

Одобрява постигнатата между страните спогодба, по силата на която:

ПРЕДОСТАВЯ УПРАЖНЯВАНЕТО НА РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на малолетното дете ***, родена на *** г. с ЕГН **********, на бащата А.С.М. с ЕГН ********** ***, като определя МЕСТОЖИВЕЕНЕ ***.

ОПРЕДЕЛЯ РЕЖИМ НА ЛИЧНИ КОНТАКТИ между майката Н.С.С. с ЕГН **********,***  и малолетното дете ***, родена на *** г. с ЕГН **********, както следва: всяка първа и  трета събота и неделя от месеца, с преспиване от 09.00 часа на съботния ден до 18.00 часа в неделния ден, както и един месец през лятото, когато бащата не е в платен годишен отпуск.

ОСЪЖДА Н.С.С. с ЕГН **********,***, да заплаща месечна издръжка на малолетното дете ***, родена на *** г. с ЕГН **********, чрез неговия баща и законен представител А.С.М. с ЕГН ********** *** в размер на 127.50 лв., платима до 10-то число на месеца, за който се дължи, считано от 15.08.2018 г.

Разноските остават за страните, така както са направени.

На основание чл. 242, ал. 1 от ГПК, в частта относно присъдената издръжка,  решението подлежи на предварително изпълнение.

  Одобрената спогодба има значението на влязло в сила решение и не подлежи на обжалване пред по – горен съд.        

 

       Районен съдия:

 

 

Съдът, като взе предвид така постигнатата между страните и одобрена от съда спогодба, поради изчерпване предмета на делото, намира че производството по делото следва да бъде прекратено.

          Ето защо, съдът

          О п р е д е л и:

Прекратява производството по гр.д.№241/2018 г. по описа на ВПРС, поради постигната спогодба.

          Осъжда Н.С.С. с ЕГН **********,*** да заплати в полза на държавата по сметка на ВПРС сума в размер на 91.80 лв./деветдесет и един лева и осемдесет стотинки/, представляваща държавна такса върху размера на определената издръжка.

          Определението за прекратяване подлежи на обжалване в 1-седмичен срок, считано от днес с частна жалба пред ШОС.

Заседанието приключи в  10.45 ч., протокола изготвен в съдебно заседание.

                                                                               Районен съдия:

 

                                                                                        Секретар: