П  Р  И  С  Ъ  Д  А

 

Номер 17                                                                Година 2018                 Град Велики Преслав

 

В   И М Е Т О   НА   Н А Р О Д А

 

Районен съд – Велики Преслав                                       трети  състав

На 23 (двадесет и трети) август                                       Година 2018

В публично съдебно заседание, в следния състав:

Председател Стоян Момов

Секретар Марияна Василева,

Прокурор Каролина Калева-Параскевова,

като разгледа докладваното от съдия  Момов

наказателно дело от общ характер номер 273 по описа за 2018 година,

 

П  Р  И  С  Ъ  Д  И :

 

            ПРИЗНАВА подсъдимия Б.М.А. – роден на *** г. в гр. Велики Преслав, български гражданин, с постоянен и адрес:***, с начално образование, женен, с ЕГН **********, осъждан,  ЗА ВИНОВЕН в това, че на 23.07.2018 г., около 18,40 часа, в гр. Върбица, обл. Шумен, на пл. „Ленин”, до дом № 2, управлявал моторно превозно средство – мотопед с номер на рама „L4HGTBBP2D6008640”, с неустановена собственост, което не е регистрирано по надлежния ред, поради което и на основание чл. 345, ал. 2 вр. ал. 1 от НК,  ГО ОСЪЖДА на „ГЛОБА” в размер на 750,00 лв. (СЕДЕМСТОТИН  ПЕТДЕСЕТ ЛЕВА).

            На основание чл. 189, ал. 3 от НПК, ОСЪЖДА подсъдимия Б.М.А. да заплати сума в размер на 70,38 лв. (седемдесет лева и 38 стотинки), в полза на държавата, по сметка на Областна дирекция на МВР - Шумен, представляваща направените по досъдебно производство № 206/2018 г. по описа на РУ - Велики Преслав при ОД на МВР - Шумен разноски и 5,00 лв. (пет лева), в полза на бюджета на съдебната власт, по сметка на Районен съд – Велики Преслав, представляваща държавна такса за служебно издаване на изпълнителен лист за така присъдените в полза на държавата разноски.

            На основание чл. 189, ал. 3 от НПК, ОСЪЖДА подсъдимия Б.М.А. да заплати сума в размер на 9,99 лв. (девет лева и 99 стотинки), в полза на бюджета на съдебната власт, по сметка на Районен съд – Велики Преслав, представляваща направените в съдебно производство разноски и 5,00 лв. (пет лева), в полза на бюджета на съдебната власт, по сметка на Районен съд – Велики Преслав, представляваща държавна такса за служебно издаване на изпълнителен лист за така присъдените разноски.

            Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок от днес, пред Окръжен съд – Шумен.

 

 

                                                                                     Районен съдия: