П  Р  И  С  Ъ  Д  А

 

 

Номер 28                                        Година 2018                 Град Велики П.

 

В   И М Е Т О   НА   Н А Р О Д А

 

Районен съд – Велики П.                                       трети  състав

На 22 (двадесет и втори) октомври                                Година 2018

В публично съдебно заседание, в следния състав:

Председател Стоян Момов

Секретар Мюжгян А.,

Прокурор Каролина Калева-Параскевова,

като разгледа докладваното от съдия  Момов

наказателно дело от общ характер номер 381 по описа за 2016 година,

 

П  Р  И  С  Ъ  Д  И :

 

            ПРИЗНАВА подсъдимия Г.Й.Т. – роден на *** г. в гр. ****, български гражданин, с постоянен адрес:***, понастоящем с обичайно пребиваване в чужбина, със средно образование, неженен, с ЕГН **********, осъждан,  ЗА ВИНОВЕН в това, че на 21.03.2012 г., в с. С., обл. Шумен, на ул. ****№ **, в съучастие като съизвършител с Н.С.П. *** и с А.А.Р. ***, влязъл в чуждо жилище – собственост на А.М.Ш., като употребил за това сила и деянието е извършено от повече от две лица, поради което и на основание чл. 170, ал. 2, пр. 3 вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК и чл. 54 от НК, ГО ОСЪЖДА на ЕДНА ГОДИНА И ШЕСТ МЕСЕЦА „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”.

            На основание чл. 66, ал. 1 от НК, ОТЛАГА ИЗПЪЛНЕНИЕТО на наложеното наказание „Лишаване от свобода” за срок от ТРИ ГОДИНИ, считано от влизане на присъдата в сила.

            На основание чл. 25, ал. 1 вр. чл. 23, ал. 1 от НК, определя ОБЩО НАКАЗАНИЕ на подсъдимия Г.Й.Т. с ЕГН **********, по определение за решаване на делото № 275/04.04.2012 г., постановено по НОХД № 1447/2011 г. по описа на Районен съд – ****, влязло в сила на 04.04.2012 г. и по настоящата присъда по НОХД № 381/2016 г. по описа на Районен съд – Велики П., в размер на ЕДНА ГОДИНА И ШЕСТ МЕСЕЦА „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”.

            На основание чл. 25, ал. 4 вр. чл. 66, ал. 1 от НК, ОТЛАГА ИЗПЪЛНЕНИЕТО на така определеното на подсъдимия Г.Й.Т. общо наказание „Лишаване от свобода”, за срок от ТРИ  ГОДИНИ, считано от влизане на настоящата присъда в сила.

 

            ПРИЗНАВА подсъдимата А.А.Р. – родена на *** ***, български гражданин, с постоянен адрес:***, понастоящем с обичайно местопребиваване в чужбина, с основно образование, неомъжена, с ЕГН **********, неосъждана,  ЗА ВИНОВНА в това, че на 21.03.2012 г., в с. С., обл. Шумен, на ул. ****№ **, в съучастие като съизвършител с Г.Й. *** и с Н.С.П. ***, влязла в чуждо жилище – собственост на А.М.Ш., като употребила за това сила и деянието е извършено от повече от две лица, поради което и на основание чл. 170, ал. 2, пр. 3 вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК и чл. 54 от НК, Я ОСЪЖДА на ЕДНА ГОДИНА „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”.

            На основание чл. 66, ал. 1 от НК, ОТЛАГА ИЗПЪЛНЕНИЕТО на наложеното наказание „Лишаване от свобода” за срок от ТРИ ГОДИНИ, считано от влизане на присъдата в сила.

 

            ПРИЗНАВА подсъдимия Н.С.П. – роден на *** г. в гр. ****, с постоянен адрес:***, със средно образование, неженен, с ЕГН **********, осъждан,  ЗА ВИНОВЕН в това, че на 21.03.2012 г., в с. С., обл. Шумен, на ул. ****№ **, в съучастие като съизвършител с Г.Й. *** и с А.А.Р. ***, влязъл в чуждо жилище – собственост на А.М.Ш., като употребил за това сила и деянието е извършено от повече от две лица, поради което и на основание чл. 170, ал. 2, пр. 3 вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК и чл. 54 от НК, ГО ОСЪЖДА на ЕДНА ГОДИНА И ШЕСТ МЕСЕЦА „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”.

            На основание чл. 66, ал. 1 от НК, ОТЛАГА ИЗПЪЛНЕНИЕТО на наложеното наказание „Лишаване от свобода” за срок от ТРИ ГОДИНИ, считано от влизане на присъдата в сила.

 

            На основание чл. 189, ал. 3, пр. 1 и 3 от НПК, ОСЪЖДА подсъдимия Г.Й.Т. да заплати сума в размер на 31,67 лв. (тридесет и един лева и 67 стотинки), в полза на държавата, по сметка на Областна дирекция на МВР гр. Шумен, представляваща частта от направените по досъдебно производство № 138/2012 г. по описа на Районно управление *** при ОД на МВР гр. Шумен разноски по обвинението, по което е признат за виновен – за съдебно-психиатрична експертиза от 24.11.2012 г. и 5,00 лв. (пет лева), в полза на бюджета на съдебната власт, по сметка на Районен съд – Велики П., представляваща държавна такса за служебно издаване на изпълнителен лист за така присъдените в полза на държавата разноски.

            На основание чл. 189, ал. 3, пр. 1 и 3 от НПК, ОСЪЖДА подсъдимата А.А.Р. да заплати сума в размер на 31,67 лв. (тридесет и един лева и 67 стотинки), в полза на държавата, по сметка на Областна дирекция на МВР гр. Шумен, представляваща частта от направените по досъдебно производство № 138/2012 г. по описа на Районно управление *** при ОД на МВР гр. Шумен разноски по обвинението, по което е призната за виновна – за съдебно-психиатрична експертиза от 24.11.2012 г. и 5,00 лв. (пет лева), в полза на бюджета на съдебната власт, по сметка на Районен съд – Велики П., представляваща държавна такса за служебно издаване на изпълнителен лист за така присъдените в полза на държавата разноски.

            На основание чл. 189, ал. 3, пр. 1 и 3 от НПК, ОСЪЖДА подсъдимия Н.С.П. да заплати сума в размер на 31,67 лв. (тридесет и един лева и 67 стотинки), в полза на държавата, по сметка на Областна дирекция на МВР гр. Шумен, представляваща частта от направените по досъдебно производство № 138/2012 г. по описа на Районно управление *** при ОД на МВР гр. Шумен разноски по обвинението, по което е признат за виновен – за съдебно-психиатрична експертиза от 24.11.2012 г. и 5,00 лв. (пет лева), в полза на бюджета на съдебната власт, по сметка на Районен съд – Велики П., представляваща държавна такса за служебно издаване на изпълнителен лист за така присъдените в полза на държавата разноски.

 

            Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок от днес пред Окръжен съд – Шумен.

 

 

                                                                                    Районен съдия: