РАЗПОРЕЖДАНЕ

 

гр.Велики Преслав, 22.11.2018г.

 

Днес на шестнадесети октомври две хиляди и осемнадесета година съдия Дияна Петрова - и.ф.адм.ръководител председател на РС-Велики Преслав, като се запознах с материалите по гр.дело №825 по описа на ВПРС за 2018 г., констатирах следното:

Производството е образувано по искова молба от С. Д. С. с ЕГН *****, с адрес гр.В, ул.“С“№1 и съдебен адрес *** чрез адв.Д. С. от ШАК с посочено правно основание чл.49 от ЗЗД срещу Министерството на правосъдието с адрес гр.С., ул.“С.“№1, представлявано от Министъра на правосъдието. С отговорът на исковата молба ответникът е направил искане за привличане на трето лице помагач С. М. С. – държавен съдебен изпълнител от СИС при ШРС и предявява обратен иск срещу нея с правно основание чл.54 вр. с чл.49 от ЗЗД.

             В Районен съд – гр. Велики Преслав към настоящият момент работят двама съдии – съдия Д. П. и съдия С.М.

 На основание чл. 22, ал. 1 от ГПК и двамата съдии са отведени от разглеждане на делото.

Предвид това Районен съд – гр.Велики Преслав  не може да образува състав, който да разгледа и да реши делото, т.е. разглеждането на делото съда е невъзможно, поради което намирам, че са налице основанията на чл. 23, ал. 3 от ГПК и съдебното производство по делото пред Районен съд – гр. Велики Преслав следва да бъде прекратено, като делото бъде изпратено на Окръжен съд – гр. Шумен за постановяване изпращането на делото за разглеждане в друг равен съд.

 

Мотивиран от изложеното и на основание чл. 23, ал. 3 от ГПК,

 

Р А З П О Р Е Ж Д А М:

 

ПРЕКРАТЯВАМ съдебното производството по гражданско дело №825/2018 година по описа на Районен съд – гр. Велики Преслав.

ИЗПРАЩАМ, на основание чл. 23, ал. 3 от ГПК, делото на Окръжен съд – гр. Шумен за постановяване изпращането на същото за разглеждане в друг равен съд.

           Разпореждането не подлежи на обжалване.        

          

 

 

                                                           И.ф.адм.ръководител председател:

                                                                                                               /съдия Дияна Петрова/