П Р О Т О К О Л №48

 

Година 2018                                                                                       Град Велики ***

Велико***ският районен съд                                           ІV състав

На 30 (тридесети) ноември                                                           Година 2018

в публично съдебно заседание, в следния състав:

Председател: Дияна Петрова

 

                                                 

Секретар: Женя Проданова

Прокурор: ***

Сложи за разглеждане докладваното от съдия Дияна Петрова

НОХД №425 по описа за 2018 година.

 

 

Съдът, като взе предвид така постигнатото споразумение между страните, счита, че същото не противоречи на закона и морала, поради което и на основание чл.384 вр. с чл. 382, ал.7 от НПК.

О п р е д е л и:

ОДОБРЯВА споразумението за решаване на делото в съдебното производство по НОХД № 425/2018 г. по описа на ВПРС, според което

Страните приемат за безспорно установено от фактическа страна, че подсъдимия А.Х.Х. от неустановена дата през 2018г. до 04.11.2018г., в с.***, обл. Шумен на административен адрес ***, сам осъществил неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа, собственост на „Енергоразпределение Север“ АД, при „ЕнергоПро Мрежи“ ЕАД , като за целта използвал ел. проводник тип „СВТ“ със сечение 2х2,5 кв.мм, свързващ с единия си край главната ел.линия, захранваща електромерното табло на имота и пристройка (тип сайвант) до къщата, с което създал условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия от ползвателя на сайванта М.М.А., с което е осъществил от обективна страна състава на престъпление по чл. 234“в“, ал.1 от НК.

Деянието е извършено виновно при форма на вина – пряк умисъл.

За горепосоченото деяние, на основание чл. 234 „в“, ал.1 от НК във вр. с чл. 55, ал.1, т.2, б. ”б” от НК на подсъдимия А.Х.Х., СЕ НАЛАГА наказание “ПРОБАЦИЯ”.

На осн. чл. 42а, ал. 2, т. 1, т. 2 и ал. 3, т.1 от НК на подсъдимия А.Х.Х. СЕ ОПРЕДЕЛЯТ ПРОБАЦИОННИ МЕРКИ:

а/ „ЗАДЪЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ ПО НАСТОЯЩ АДРЕС” за срок от 6 /ШЕСТ/ МЕСЕЦА, като на основание чл. 42б, ал. 1 от НК се определя периодичност ДВА пъти седмично;

б/ „ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПЕРИОДИЧНИ СРЕЩИ С ПРОБАЦИОНЕН СЛУЖИТЕЛ” за срок от  6 / ШЕСТ/ МЕСЕЦА;

На основание чл.55, ал.3 от НК, НЕ СЕ НАЛАГА кумулативно предвиденото наказание „Глоба“ в чл.234в, ал.1 от НК.

С престъплението предмет на споразумението не са причинени съставомерни имуществени вреди.

На основание чл. 53, ал. 1, б. „а“ от НК, СЕ ОТНЕМАТ в полза на държавата, приложените веществени доказателства – 1бр. проводник „СВТ“ 2х2,5 мм2, с дължина 10,5м., на съхранение в РУ-В.***.

Направените по делото разноски в размер на 192,68 лв. се възлагат на подсъдимия А.Х.Х., които следва да се внесат по сметка на Районен съд гр. Велики ***.

 

На основание чл. 24, ал. 3, вр. чл.384 вр. с чл. 382, ал. 7 от НПК, ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 425/2018 г. по описа на ВПРС.

Определението, на основание чл. 382, ал. 9 от НПК, е окончателно и съгласно чл. 383, ал. 1 от НПК, има последиците на влязла в сила присъда.

 

Районен съдия:

 

Заседанието приключи в 14.15 часа, протоколът изготвен в с.з.

 

 

                                                                                                Районен съдия:

 

           Секретар: