О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

 

Номер . . . . . . . . . . .                 Година 2019          Град Велики Преслав

 

Великопреславският районен съд                      четвърти  състав

На 18 (осемнадесети) януари                               Година 2019

 

В закрито съдебно заседание, в следния състав:

                                                          

Председател Дияна Петрова

Секретар . . . . . . . . . . . . . . . .,

Прокурор . . . . . . . . . . . . . . .,

като разгледа докладваното от съдия Дияна Петрова

гражданско дело номер 22 по описа за 2019 година,

за да се произнесе, взе предвид следното:

 

 

          Производството по настоящото дело е образувано по предявен от Национална здравноосигурителна каса гр. София, представлявана по закон от Дечо Петров Дечев, чрез пълномощник Р.М.-юрисконсулт срещу д-р М.И.Р., представляваща лечебно заведение „Индивидуална практика за първична медицинска помощ“, БУЛСТАТ ********** и адрес *** иск с правно основание чл. 79, ал. 1 от ЗЗД вр. чл. 59, ал. 1 от Закона за здравното осигуряване с цена на иска 1216.00 лв.

От служебна справка направена от настоящия състав се установи, че  иск с правно основание чл. 79, ал. 1 от ЗЗД вр. чл. 59, ал. 1 от Закона за здравното осигуряване с цена 1216.00 лв. е предявен от Национална здравноосигурителна каса гр. София, представлявана от Камен Сотиров Плочев срещу д-р М.И.Р., представляваща лечебно заведение „Индивидуална практика за първична медицинска помощ“, БУЛСТАТ ********** и адрес *** по който е образувано гр.д.№362/2018 г. по описа на ВПРС.

Съдът констатира, че на 25.04.2018 г. от същия ищец по напълно идентична искова молба, със същия предмет между същите страни на същото основание и за същото искане има образувано гр.д. №362/2018 г. по описа на ВПРС.

При така констатираните обстоятелства и на основание чл. 126, ал. 1 от ГПК, по-късно образуваното дело следва да се прекрати служебно от съда.

Като непреграждащо процесуалната защита на жалбоподателя и при липса на изрично предвидена в закона възможност за инстанционен контрол, настоящото определение не подлежи на обжалване.

Предвид изложеното и на основание чл.126, ал.1 от ГПК, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д. №22/2019 г. по описа на ВПРС.

 

Определението не подлежи на обжалване.

 

                                                                               Районен съдия: