П  Р  И  С  Ъ  Д  А

 

Номер . . . . . . . . . . .                       Година 2019                 Град Велики Преслав

 

В   И М Е Т О   НА   Н А Р О Д А

 

Великопреславският районен съд                              четвърти състав

На 27 (двадесет и седми) февруари                             Година 2019

 

В публично съдебно заседание, в следния състав:

                 Председател Дияна Петрова

                                           

 

Секретар Женя Проданова,

Прокурор Каролина Калева - Параскевова,

като разгледа докладваното от съдия Д.Петрова

наказателно дело от общ характер номер 476 по описа за 2018 година,

 

П  Р  И  С  Ъ  Д  И :

 

            ПРИЗНАВА подсъдимия Ю.Р.А. с ЕГН **********, роден в гр.Велики Преслав, обл.Шумен, с постоянен адрес *** и настоящ адрес ***, неграмотен, неженен, неосъждан,  ЗА ВИНОВЕН в това, че на 25.06.2018 г. в с.****, общ.Върбица, обл.Шумен, съхранявал незаконно добит от другиго дървен материал 6 пр.куб.м дърва за огрев от дървесен вид „келяв габър“ без КГМ и превозен билет на стойност 302.40 лева с ДДС, като случая е маловажен, поради което и на основание чл. 235, ал.6 вр. с ал.2 от НК и чл.57, ал.1 от НК вр. с чл.54 от НК ГО ОСЪЖДА  на  “ПРОБАЦИЯ”.

            На основание чл. 42а, ал. 4 вр. чл. 42а, ал. 2, т. 1 и 2 от НК и чл.42б, ал.1 от НК, ОПРЕДЕЛЯ на подсъдимия Ю.Р.А. ПРОБАЦИОННИ МЕРКИ „ЗАДЪЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ ПО НАСТОЯЩ АДРЕС” с продължителност  ОСЕМ МЕСЕЦА и периодичност два пъти седмично и „ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПЕРИОДИЧНИ СРЕЩИ С ПРОБАЦИОНЕН СЛУЖИТЕЛ” с продължителност ОСЕМ МЕСЕЦА.

На основание чл. 42а, ал. 2, т. 6 и чл. 42а, ал. 3, т. 3 от НК, ОПРЕДЕЛЯ на подсъдимия Ю.Р.А. ПРОБАЦИОНА МЯРКА „БЕЗВЪЗМЕЗДЕН ТРУД В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО” с продължителност 100 (СТО) ЧАСА годишно за срок от ЕДНА ГОДИНА.

На основание чл.235, ал.7 от НК, ОСЪЖДА подсъдимия Ю.Р.А., да заплати сума в размер на 302.40 лева в полза на Държавата, представляваща стойността на липсващия предмет на престъплението по чл.235, ал.6 от НК.

            На основание чл. 189, ал. 3 от НПК и чл. 190, ал. 2 от НПК, ОСЪЖДА подсъдимия Ю.Р.А., да заплати сума в размер на 82.11 лева, в полза на държавата по сметка на ВПРС, представляваща направените по делото разноски, както и 5.00 лева държавна такса за служебно издаване на изпълнителен лист за присъдените в полза на държавата разноски.

            Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок от днес пред Окръжен съд град Шумен.

 

                                                                                                          Районен съдия: