О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

 

Номер . . . . . . . . . . .    Година 2019                 Град Велики Преслав

 

Великопреславският районен съд                                      четвърти  състав

На 15 (петнадесети) май                                                          Година 2019

В закрито съдебно заседание, в следния състав:

 

                                                                           Председател Дияна Петрова

Секретар . . . . . . . . . . . . . . . .,

Прокурор . . . . . . . . . . . . . . .,

като разгледа докладваното от съдия Дияна Петрова

гражданско дело номер 118 по описа за 2019 година,

за да се произнесе, взе предвид следното:

 

В производството по настоящото дело съдът е сезиран с  иск за развод поради разстройство на брака с правно основание чл. 49, ал. 1 от СК, по който ищеца моли гражданският брак между страните да бъде прекратен като дълбоко и непоправимо разстроен, като ищеца не желае съдът да се произнесе по въпроса за вината за разстройството на брака, с иска за развод, на основание чл. 322, ал. 2 от ГПК, са съединен иск с правно основание чл. 53 от СК за фамилното име на ищцата след развода. Искът е предявен от М.А.М. с ЕГН **********, с адрес *** срещу А.А.М. с ЕГН ********** с адрес ***.

На 28.03.2019 г. е постъпила молба от ищеца, в която се съдържа волеизявление за оттегляне на предявените претенции и моли производство да бъде прекратено.

Съдът, като взе предвид депозираната от ищцовата страна молба, както и че към настоящият момент не е необходимо съгласието на ответника, намира, че производството по предявените искове следва да бъде прекратено, поради десезиране на настоящия съд.

 

            О П Р Е Д Е Л И:

 

На основание чл. 232 ГПК, ПРЕКРАТЯВА производството по гражданско дело №118 по описа за 2019 г. на ВПРС, образувано по повод предявени от М.А.М. с ЕГН **********, с адрес *** срещу А.А.М. с ЕГН ********** с адрес *** обективно съединени искове с правно основание чл.49 СК, за прекратяване сключения между страните граждански брак по вина на ответника; с правно основание чл. 53 от СК за фамилното име на ответницата след развода и с правно основание чл. 56, ал. 1 от СК за предоставяне ползването на семейното жилище след развода, ПОРАДИ ОТТЕГЛЯНЕ НА ИСКА.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване с частна жалба пред Шуменски окръжен съд в едноседмичен срок от получаване на съобщението за постановяването му.   

 

                                                                                              Районен съдия::